Sleuteloverdracht

Een van de meest bijzondere activiteiten is de Sleuteloverdracht, DE officiële start van Carnaval in Dun Birrekoal. Niet alleen omdat met het overdragen van de sleutels, en dus de macht, over Dun Birrekoal het feest der feesten los zal barsten, maar ook omdat op deze avond bijzondere mensen in het zonnetje worden gezet.

De Sleuteloverdracht in Dun Birrekoal vindt dit seizoen plaats op carnavalsvrijdag 9 februari 2024 vanaf 19.33 uur in Den Durpsherd.

5 dagen lang zwaaien Prins en Jeugdprins de scepter over ‘hun’ rijk, Dun Birrekoal. Een rijk wat oe nie los laot en allemaol meedoe met vele vrijwilligers. Mensen die dag en nacht bezig zijn het feest te maken wat het is en zo nu en dan eens sterk op te leuken met allerlei ludieke en fijn georganiseerde activiteiten. Denk aan de grote optocht, het kindercarnaval, de Zeverdursoavundun enzovoort, enzovoort, enzovoort.

Onder al die vrijwilligers zijn er velen die extra hun handen uit de mouwen steken, deze mensen, de bouwstenen van Dun Birrekoal worden deze avond misschien wel onderscheiden. De ene met een medaille van Dun Blaouwun Beer voor de verdiensten voor hun clubke. Omdat ze in deze veel voor of achter de schermen hebben betekend.

De ander voor de steun aan de Raad van XI, een persoon die veel voor de Raad betekent en waar ze op terug kunnen vallen.

Wat te denken van De Joker, de op een na hoogste onderscheiding van Dun Blaouwun Beer. De Beer of Birrin die deze krijgt uitgereikt staat voor nimmer aflatende, gezonde Birrekoalse werklust, die steeds inzetbaar is, gepaard gaande, met nimmer aflatend initiatief en energie om Blaouw Birre en Birrekoalse carnavalszaken voor elkaar te krijgen.

En als kers op de taart zal de Zilveren Beer worden uitgereikt. Deze wordt alleen uitgereikt aan een Beer of Birrin die voldoet aan alle strenge Blaouw eisen die voor deze onderscheiding in protocol vastgesteld zijn. Een imponerende staat van Blaouw verdiensten waarbij het echte blaouw-birre-bloed door een blaouw-warm birrehart wordt rondgepompt.

Natuurlijk wordt de avond muzikaal omlijst met muziekkapellen en carnavalsmuziek. Het belooft een schitterende avond te worden welke toegankelijk is iedereen!!

De commissie bestaat uit
Diederik Tibosch
Ashwin van Nuland

Contactinfo
Ashwin van Nuland
opperbeer@dunblaouwunbeer.nl