Raad van XI

De Raad van XI ondersteunt de Prins en Adjudant van Dun Birrekoal met gevraagd en ongevraagd advies (vooral veel ongevraagd advies). De Raad werd in 1968 opgericht en heeft in al die jaren een unieke positie verworven binnen Dun Blaouwun Beer. Zo weet de Raad van XI op weergaloze wijze om te gaan met het machtsvacuum dat binnen Dun Blaouwun Beer ontstaat zodra op het 11-11-bal afscheid is genomen van de Prins van het afgelopen seizoen. De nieuwe Prins wordt immers pas later op de avond bekend gemaakt. De Raad van XI neemt op dat moment de zware taak van interimleiding op zich en begeleidt Dun Blaouwun Beer naar de installatie van de nieuwe Prins. Naast de vaste Raad van XI-leden zijn er nog diverse inval-raadsleden.

De Raad van XI is medeverantwoordelijk voor de organisatie van het 11-11-Bal. Daarnaast zijn de leden actief in verschillende commissies en verrichten ze hand- en spandiensten zoals het draaien van bardiensten, rondbrengen van carnavalskranten, aanbrengen van versieringen en het klaarmaken van de Prinsenwagen tijdens de optocht. En als laatste…. maar zeker niet het minst belangrijke…. zet de Raad van XI ieder jaar weer diverse ludieke acties op touw!

Sinds een aantal jaren zijn ook vrouwen toegelaten tot de Raad! Wil je graag een keer mee als Raad van XI lid? Geef je dan op:

Contactinfo:

Marco de Bruijn
RaadvanXI@dunblaouwunbeer.nl