Annuleren van activiteiten voorseizoen en carnaval

Hallo Blaouw Birre en Birrinne,

Met een blik op de huidige Corona-situatie en vooruitkijkend naar de komende persconferentie verwacht het bestuur van Dun Blaouwun Beer onvoldoende versoepelingen van de Corona-maatregelen om onze normale Carnavalsactiviteiten te kunnen organiseren.

Deze lockdown heeft ervoor gezorgd dat veel voorbereidingen voor dit Carnavalsseizoen niet mogelijk waren. Als eerste door het verbod om met meerdere mensen samen te komen, bijvoorbeeld bij bouwactiviteiten voor de (jeugd)optocht. Als tweede ook omdat bij de Birre en Birrinne de motivatie en energie ontbreekt om de evenementen voor Dun Blaouwun Beer voor te bereiden, terwijl deze evenementen juist bedoeld zijn om veel mensen in een ontspannen sfeer bij elkaar te brengen. Terwijl het nog steeds totaal onzeker blijft of de georganiseerde evenementen wel door kunnen gaan. Daarom heeft het bestuur van Dun Blaouwun Beer gisteravond besloten om alle activiteiten, waar mensen bij elkaar komen, tot en met de carnaval te annuleren. We gaan nog wel een carnavalskrant in de week voor Carnaval uitbrengen, de fruitmanden rondbrengen en verder houden we een oog open voor de mogelijkheden die er misschien nog aankomen.

We hopen dat de Corona-situatie in het land snel voldoende verbetert zodat we later dit jaar kunnen nadenken over een alternatieve onthulling van de (Jeugd)hoogheden en misschien sommige evenementen te organiseren in de lente of gekoppeld aan het 55-jaor jubileum in het weekend van 10, 11 en 12 juni. Blijf gezond, en hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur van Dun Blaouwun Beer