D A N K     D A N K     D A N K

Aan 10.000 Birre en Birrinnen voor het onvergetelijke carnavalseizoen 2022 / 2023.

Met name gaat onze waardering uit naar het bestuur van stichting Dun Blaouwun Beer, met een verhoogd podium voor de voorzitter, de opperbeer en de vice-opperbeer. Deze pagina is veel te kort om uiting te geven aan de inbreng van Nicole, Ashwin en Peter. Los van de steun en de sympathie welke we hebben mogen ondervinden bij de wel en niet aangesloten verenigingen, de commissies, de begunstigers, de vrijwilligers en alle adressen waar we in het voorbije jaar gastvrij zijn ontvangen. In ons drukke jaarprogramma zijn we te gast geweest bij alle basisscholen, alle horeca, meerdere tehuizen en instellingen, bij Mullukzuipertjes, Krabberdonk en Bokkendonk en bij tal van Birre en Birrinnen thuis aan de keukentafel voor overleg en voor vergaderingen.

Vanwege corona zijn we samen anderhalf jaar Hoogheid geweest: Prins Ad dun Twidde en Adjudant Rick. In deze lange periode hebben we ongekend veel contacten opgedaan en megaveel geleerd. Samen met de Raad van Elf, de springdinger en de blaouw vrouwkes trokken we onder muzikale begeleiding van Laura en Jolijn, wisselende muziekgezelschappen van hoogtepunt naar hoogtepunt waaronder het jubileumfeest, de kerkdienst, de optocht, concert carnavalesque, het optrekken met de jeugd en nog veel meer..

Waardigheid

We zijn enorm geraakt door de waardigheid welke schuilgaat achter het feestgedruis.
De medemenselijkheid loopt als een rode draad door het Birrekoalse carnaval zoals we hebben ervaren bij enkele overlijdens, bezoeken aan instellingen en verenigingen en een activiteit als fruitmandjes bezorgen. Steeds oprecht, ontroerend en hartverwarmend.

Terugblik

Anderhalf jaar lang de scepter mogen zwaaien was voor ons meer dan formidabel. Alle indrukken bij elkaar vormen een heel dik boek vol respect, wederkerigheid, gezelligheid en saamhorigheid. Op zoek naar minpuntjes houdt ons berichtje hier op. Er zijn geen minpuntjes. Het was grandioos goed, giga groots en godsgruwelijk gaaf.

Zeg maar grenzeloos gezellig.

Adjudant Rick
Prins Ad dun Twidde