Danstalent gezocht!

Wat leuk dat je interesse hebt in de dansgroep van Dun Blaouwun Beer. 

In 2019 zijn wij vol enthousiasme gestart met dit nieuwe concept. Misschien heb je ons vorig jaar ergens in Dun Birrekoal zien optreden? Meiden in de leeftijd van de middelbare school vormen met elkaar een dansgroep. Tijdens verschillende activiteiten van Dun Blaouwun Beer in het voorseizoen of tijdens de Carnaval mogen zij dansen. Het gaat dan om een spetterende showdans, of een leuke act tijdens de zeverdusavonden. Er is geen danservaring vereist, iedereen is welkom bij de groep!

Als je bij de dansgroep zit, ben je niet automatisch ook Springding. Hierbij kijken we naar leeftijd en beschikbaarheid. Als er iemand verhinderd is, kan het dus voorkomen dat jij mag meespringen. De Springdinger springen op het Speklied bij het gevolg van Dun Blaouwun Beer. 

Niet onbelangrijk; er zijn geen kosten verbonden aan het meedoen met de dansgroep. Wel zal er een outfit nodig zijn voor de showdans, die is voor eigen kosten. Over deze outfit worden jullie nog geïnformeerd.

  • Vanaf 22 september 2020 starten onze repetities. Deze zijn wekelijks op dinsdagavond, van 19.30 tot 21.00. De repetities duren tot aan de Carnaval. Door de Coronamaatregelen, zijn er wel wat belangrijke regels die zowel voor onze dansers als voor onszelf gelden. Hierbij houden wij ons aan de richtlijnen van de Rijksoverheid, gericht op sport en middelbare scholieren; 
  • We repeteren weer in de speelzaal van basisschool De Parel. Ouders mogen de school helaas niet betreden. We repeteren van 19.30 tot 21.00. Ben er niet te vroeg en blijf naderhand niet te lang hangen.
  • We zorgen voor voldoende ventilatie en repeteren met de ramen open.
  • Je blijft thuis bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging (tot 38 graden Celsius) of koorts. Je blijft ook thuis als iemand anders in huis verkouden is en/of koorts heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, ben je weer welkom op de training.
  • Jullie hoeven onderling geen afstand te houden. Wij, de leidsters, houden wel zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar en tot jullie. Het gaat echter om een fysiek actieve training, dus dit zal niet altijd mogelijk zijn!
  • Vooraf aan de training zullen de handen gereinigd worden met handgel. Het is aan te raden om na de training thuis ook direct de handen te wassen.

We willen je van harte uitnodigen om op dinsdag 22 september eens te komen meetrainen.

Meld je hiervoor aan via springdinger@dunblaouwunbeer.nl. Daar kun je ook naar toe mailen als je nog vragen hebt. 

We hopen je te mogen begroeten!

Groetjes van de leidsters; 
Annemieke van den Bosch, Kyra Vancrayelinghe en Jolijn van de Veerdonk