De Zilveren Beer voor Peter van Dongen

Zaterdagavond 28 mei 2022 zijn de onderscheidingen van Dun Blaouwun Beer uitgereikt, voorafgaand aan de Prinsonthulling. In 2020 zijn de Joker en de Zilveren Beer voor het laatste uitgereikt. Maar Dun Birrekoal heeft de afgelopen twee jaar zeker niet stil gezeten, ondanks de pandemie. De hoogste tijd dus om twee actieve Birre of Birrinne in het zonnetje te zetten!

De Zilveren Beer zag het levenslicht in 1973 en verkreeg in de afgelopen 49 jaar een glanzend blaouwe uitstraling van grote waardering en godsgruwelijk grote dankbaarheid.
52 Birre en birrinne zijn toegetreden tot de orde van de Zilveren Beer. Met allen een imponerende staat van Birrekoalse verdiensten.
Als een van hen zeg ik jullie vanuit de grond van mijn Blaouwe hart dat dit de meest aangrijpende onderscheiding is waarmee dun Birrekoal je kan eren.
De Zilveren Beer maakt je nederig en raakt je in je hart.

Wie wordt die 53ste Zilveren Beer?

Een heel veelzijdig mens, want heeft van alles gedaan in het Birrekoalse carnaval.
Doet dit heel gepassioneerd al meer dan 30 jaar.
Keihard gewerkt en ontelbare uren gemaakt ten dienste van vereniging, stichting en het algemeen Birrekoals belang.
Pakte op jonge leeftijd, nog in korte broek, al grote uitdagingen op en durfde risico te nemen.
Presenteerde, liep optochten, maakt muziek, zingt, bekleedde bestuursfuncties, voorzitterschap, organiseerde, en nog veel meer.
Heeft een zeer sterke persoonlijkheid en is niet te verlegen om zijn zegje te doen.
Geboren en getogen in Berlicum.
Is onlosmakelijk verbonden aan en heeft ook het hart verpand aan de Vossewakers.

De Zilveren Beer, de hoogste onderscheiding van Dun Blaouwun Beer, is in 2022 uitgereikt aan niemand minder dan Peter van Dongen.