Dun Birrekoals optocht – Grenzeloos gezellig en Vol(t) Energie

Maak je maar niet ongerust! Onze carnavalsoptocht in Dun Birrekoal blijft gewoon door de straten van Mirroi en Balkum rijden. Ook dit jaar zien we weer een mooie diversiteit aan loopgroepen, individuelen en wagens deelnemen.

Wat is er dit jaar veranderd? 
De optocht is ingekort.
We starten bij de Driezeeg in Middelrode en gaan via de Milrooijseweg, naar de Kerkwijk tot aan het Mercuriusplein. Daar komen we samen en wordt de optocht ontbonden. We komen dus niet meer in de Hoogstraat en het Raadhuisplein.

Maar net als andere jaren, zijn wij en de deelnemers altijd weer benieuwd wie jullie, als publiek, als de mooiste en meest carnavaleske deelnemer(s) beoordelen. Deze wordt bij de prijsuitreiking gewaardeerd met de bekende publieksprijs.

Sinds het begin van het ontstaan van deze prijs halen wij jullie publieksstem op nadat de laatste deelnemer jullie is gepasseerd tijdens de carnavalsoptocht. Dit jaar gaan we het anders doen.
De wereld om ons heen blijft in ontwikkeling en daar willen wij zeker niet op achterblijven. Aangezien in het straatbeeld de mobiele telefoon niet meer is weg te denken, willen wij via een digitale weg (een stem app) het publiek hun stem laten uitbrengen. Hoe meer mensen de gelegenheid hebben om hun stem uit te brengen, hoe representatiever de uitslag resulteert in de hoogste publiekswaardering voor de deelnemer(s).

Dus we gaan dit geheel digitaal doen.

Hoe werkt het? Hartstikke gemakkelijk. Er lopen een aantal publieksjurymensen in de optocht mee. Deze hebben een QR-code bij. Deze QR-code kunt u via uw mobiele telefoon opvragen en dan komt u rechtstreeks op de pagina terecht waar gestemd kan worden.

U heeft ook de mogelijkheid om zonder de QR-code te stemmen door rechtstreeks naar de website publieksprijs-berlicum.nl te gaan. Zoek de deelnemer(s) die volgens jou de publieksprijs verdient dit jaar en klik deze aan. (Let op u kunt maar 1 keer stemmen)

Laten we dit jaar weer van een mooie optocht gaan genieten.

Wij wensen u een mooie Carnaval 2023.

De Optochtcommissie van Dun Birrekoal.