Dun Birrekoals optocht ‘loat oe nie los!’ en gaat digitaal.

Niet ongerust. Onze carnavalsoptocht in Dun Birrekoal blijft gewoon door de straten van Mirroi en Balkum rijden. Ook dit jaar zien we weer een mooie diversiteit aan loopgroepen, individuelen en wagens deelnemen.

En net als andere jaren, zijn wij en de deelnemers altijd weer benieuwd wie jullie, als publiek, als de mooiste en meest carnavaleske deelnemer(s) beoordelen. Deze wordt bij de prijsuitreiking gewaardeerd met de bekende publieksprijs.

Sinds het begin van het ontstaan van deze prijs halen wij jullie publieksstem op nadat de laatste deelnemer jullie is gepasseerd tijdens de carnavalsoptocht. We bereiken daar ieder jaar weer over de 2000 stemmen mee. De wereld om ons heen blijft in ontwikkeling en daar willen wij zeker niet op achterblijven. Aangezien in het straatbeeld de mobiele telefoon niet meer is weg te denken, willen wij ook de mensen meenemen die liever via een digitale weg (een stem app) hun publieksstem willen uitbrengen. Hoe meer mensen de gelegenheid hebben om hun stem uit te brengen via een manier die hen past, hoe representatiever de uitslag resulteert in de hoogste publiekswaardering voor de deelnemer(s). Dus we gaan, naast ons vertrouwde manier van publiekstemmen ophalen langs de optochtroute, nu ook de mogelijkheid bieden dit digitaal te doen.