Dun Birrekoalse Prins en Adjudant

Met 11-11 voor de deur loopt de gezonde spanning lekker op in Dun Birrekoal, niet in het minst voor de Prins en de Adjudant, maar zeker ook voor alle birre en birrinne. De voorbije twee seizoenen hebben niet mogen brengen wat we allemaal graag hadden gehoopt. Ook zijn er nog geen garanties voor het komende jaar, maar de voortekenen zijn opperbest. Nadrukkelijk bemerken we in Balkum – Mirroi dat de mensen weer zin hebben in carnavalsmomenten. Van dweilen tot optocht en van Zeveren tot kerkdienst. Prins en Adjudant nemen hierbij graag het voortouw.

Het was augustus 2021 toen we in het diepste geheim zijn gevraagd voor het uitdragen van de hoogst haalbare titels in Dun Birrekoal. De maanden tot aan 11 november 2021 waren aardig volgepland. Het voorstellen aan het bestuur was één van de hoogtepunten; dit gebeurde op een uiterst geheime locatie in de kantine van een groot stukadoorsbedrijf aan De Enst. Het aantal vergaderingen en bijeenkomsten in die periode kwam in de buurt van vijftien.

Vervolgens een anticlimax: op vrijdag 12 november2021 raakte Nederland in lockdown met een afgelasting van de op handen zijnde prinsonthulling. Vervolgens moest nog zeven maanden het slot op de mond tot aan de uitgestelde prinsonthulling op 28 mei 2022.  

Na het beëindigen van een wereld-Hazes – act en na het sluiten van Den Durpsherd werd nog een afzakkertje genomen in een winkelruimte een paar- honderd meter verderop.

Het jubileumweekend in juni was het volgende hoogtepunt. Wat een organisatie, wat een feest en wat een accommodatie onder superstralende omstandigheden. Het programma op vrijdag, zaterdag en zondag was indrukwekkend. Enkele indrukken: liederentafel, supersteunberen, live music, jeugdoptocht, kerkdienst enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts.

Het opvolgende weekend gevolgd door de verkiezing van de jeugdhoogheden.

Voor Prins en Adjudant voelt Dun Birrekoal als een warm bad. We zijn van de partij bij ziekenbezoeken, vergaderingen en recepties. Maar ook een hapje uit eten bij Opperbeer Nicole en op Abrahamsfeestje bij Bertwin van Liempt. We zijn uitgenodigd bij clubs als VKK en De Snorre. Prins Ad en Adjudant Rick zijn trots op hun prestigieuze en representatieve eretitel.

Samen hebben we bewondering en respect voor de commissies die drukdoende zijn met de voorbereidingen. Geen enkele commissie te na gesproken zijn we beiden erg content met het uitbrengen van een carnavalskrant. We beschouwen dit als een verbindende factor.

Een soort aorta.

Van ons mag het erg snel elf-elf worden waarna jullie nog veel van gaan ons horen.