Het woord is aan de Hoogheden

Hoe is het met de Prins & Adjudant?

Geweldig, fantastisch, we worden op handen gedragen, we hebben er een nieuwe familie bij, een warm bad, ontzettend mooi om mee te mogen maken. Het is bijna een fulltime job, je zou denken dat het heel veel energie kost, echter geeft het juist heel veel. Veel feesten, echter de sier zit hem in de waardigheid achter de carnaval en in de organisatie. We hebben inmiddels ook 3 overlijdens mee gemaakt en bij elk van hen staat de mens centraal en is de verbinding voelbaar. Maar ook het bezoeken van al die commissies die bezig zijn met allerlei activiteiten, thuis aan de keukentafels, waar het er zeer serieus aan toe gaat en uiteindelijk ook nog feestelijk, met een borreltje afgesloten wordt.

Zelf niet woonachtig in Dun Birrekoal. Welke reacties heb je gehad in Gemonde en Zandhazendurp en wat vinden de Birre en de Birrinne ervan?

Heel veel mensen weten eigenlijk niet eens dat we niet in Dun Birrekoal wonen, ik, Adjudant Rick heb hier 15 jaar ook gewerkt en Prins Ad is al sinds 1995 het gezicht van de Agri. Dus in Rosmalen weten ze het niet eens. In Gemonde waren de reacties overweldigend, de Mullukzuipertjes hebben het heel goed ontvangen. Zoals ook in Dun Birrekoal, natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar ik voel dat wij omarmd zijn.

Hoe hou je het vol? Is het een nieuwe hobby of voelt het anders? Welke tips heb je voor de carnavalsvierders?

Ja, je kunt je er niet echt op voorbereiden, het is vooral ondergaan en hoe lang we het volhouden weet ik niet. Tijdens de 4e zeverdursaovund heb ik wel voor het eerst een glaasje water gedronken omdat ik wat rillerig was, maar verder gaat het goed. Het voelt alsof we in een rijdende trein zitten en zolang we rijden is het goed. Misschien dat we op de woensdag na carnaval iets anders voelen!

Er is een prijs te winnen, voor het mooiste versierde huis: Een ontbijt met de hoogheid. Wat is voor jullie een ontbijt met deze dagen?  

Adjudant Rick denkt dat het juist leuk is als hij wordt uitgenodigd bij iemand thuis. Want bij hem thuis is het niet zoveel bijzonders, een worstenbroodje, kommetje yoghurt. Prins Ad is niet echt van het ontbijt, echter als hij op vakantie gaat is dat een van de leukste momentjes van de dag. Voor de winnaars van het mooist versierde huis, zal hij zijn best doen. Uit voor een ontbijt of aan zijn keukentafel. Adjudant Rick denkt dat een ontbijt bij iemand op bed verzorgen ook nog een optie is!

Nog enkele dagen voor het feest der feesten losgaat. Wat hoop je nog te beleven?  

In alle facetten is carnaval natuurlijk een hartstikke mooi feestje, bij de ouderen, Adora, dun optocht, fruitmandjes rondbrengen, met de bus overal op bezoek. Wij hopen komende dagen ook iedereen ergens aan te treffen, jong en oud, want we moeten samen dat grenzeloos gezellig feestje maken.

Tot in Dun Birrekoal!!