In memoriam: Dorien van Gaal

Dorien, een carnavalsvierder en een echte Blaouwun Beer in hart en nieren maar bovenal de moeder van de Hofkapel destijds, en later de Funkapel. Afkomstig uit het Leste Stûverke’s nest uit Mirroi en al vroeg betrokken in de Birrekoalse carnaval. Op allerlei manieren heeft ze haar steentje bijgedragen. Ze was er, zeker als je ze echt nodig had.

Een mooi voorbeeld hiervan speelde ergens in de jaren 80. Een jaar waarin Dun Blaouwun Beer werd geconfronteerd met de afwezigheid van haar jeugdbegeleider. Een van de belangrijkste groepen van Dun Blaouwun Beer was plotseling stuurloos. Dorien toonde initiatief en pakte dit onmiddellijk over, zodat het hele jeugdgebeuren onverstoord door kon gaan. Met recht een huzarenstukje van de bovenste plank.

Dorien ontwikkelde zich tot een gepassioneerde Blaouw Birrin met veel talenten. Ze begeleidde verschillende dansen voor de Springdinger op de Zeverdursaovunden, zoals de Can-Can en Singing in the Rain. Ze bedacht en begeleidde acts voor d’Aouw Blaouw, waar ze, als het nodig was, ook gewoon in meespeelde. Dorien werd in 1995 gewaardeerd met de Birrekoalse Joker.

Toen besloot ze om ook zelf een instrument te gaan bespelen en werd muzikant in de Hofkapel. Ze bleef actief in de muziek via de latere Funkapel. Muziek was haar grote passie en wekelijks repeteerden deze muziekkapellen in hun oefenhol in huis bij Adwin en Dorien aan het Oud Laar. Je was daar altijd welkom, de koffie stond klaar.

De laatste jaren was ze minder zichtbaar door haar ziekte maar ook door de Covid maatregelen. Wij wensen haar man Adwin en kinderen Marline, Jordy, Ray en aanhang veel sterkte. Dorien en haar inzet maken voor altijd onderdeel uit van de geschiedenis van Dun Birrekoal en Dun Blaouwun Beer.