Prinses Tess I en Prinses Hannah I

Dun Birrekoal veert op……

Ut war wir grenzeloos gezellig in den Herd van dun Birrekoal! Zonder onthulling, want de prins was al bekend, echter genoten Prins Ad en Adjudant Rick van de warme aandacht van alle clubkes en de 8 deelnemende liedjes. Mooi dat iedereen er ook echt weer zin in heeft om dit feestje en dit seizoen weer samen te kunnen gaan vieren. “We hebben het gemist”, werd vaak gezegd en daar hadden de Vossewakers ook nog een leuk liedje over geschreven en gecomponeerd. Ze wonnen daarmee het liedjesfestival van 22/23.

Op zondagmiddag werd de strijd gestreden bij de jeugd, wie werd de nieuwe prins/es naast de zittende jeugdprinses Hannah. Tess, Jari, Noa en Rens zaten allemaal stevig in de strijd…..met knappe presentaties waarin ze het publiek een kijkje gaven in hun leventje, maar de uiteindelijke droom voor elk van de vier was toch om de steek en de veer te bemachtigen.

Na de strijd volgde een leuk filmpje waarin de verdwenen prinses gezocht werd en volgde onder luid trommelgeroffel met een vage voodoo de onthulling van de 2e jeugdprinses Tess, adjudant Noa, Minister v jong Volk Jari en Opperstalmeester Rens. Dun Birrekoal veert op…met 3 in veer getooide hoogheden. Het seizoen is geopend voor alle Birre en Birinnen!