Terug in de tijd met… Marc Vissers

In deze tijd, waarin we carnaval niet kunnen vieren zoals we dat zouden willen, is het des te belangrijker om herinneringen op te halen.

Zodat we niet vergeten hoe belangrijk carnaval in Dun Birrekoal voor ons allemaal is. Elke week vragen we een beer of beerin om ons mee te nemen naar een moment die in hun geheugen gegrift is.

Met deze week… Marc Vissers

Hallee allemaol

Ik heb wel efkus nao moeten denken over wè ik zal skreve. Ik vind het wel heel erg dat dit jaar de carnaval niet doorgaat. In deze corona pandemie.

Ze hebben gevraagd of ik ook iets zou willen schrijven. 150 woorden mag ik gebruiken. Dat is niet veel maar ik ga het proberen.

Gelukkig organiseert Dun Blaouwun Beer toch wat digitale feestjes. Zodat het niet ongeziens voorbij gaat.

Ik zal bij het begin beginnen met mijn carrière bij Dun Blaouwun Beer. Zo’n 30 jaar geleden begonnen als ontwerper en bouwer van diverse decors voor het jeugd en groot zeveren. Daarna als actief lid van de jeugdzeverdurscommissie. Vele jaren als barbeer gewerkt.

Een van de mooie dingen die wij als jeugdzeverdurscommissie voor elkaar hebben gekregen is een volledig gesponsorde fruitmand. Die op carnavalsmaandag door de leden van DBB afgeleverd  worden bij mensen die wel een opkikker kunnen gebruiken.

Tijdens een van de zeverdursaovunden zei Hans de Laat tegen me, dit is mijn laatste optreden als zeveraar, volgend seizoen ben ik aanzegger. Waarop ik tegen hem zei, och een vervanger voor jou vinden is toch niet moeilijk, zeveren stelt toch niets voor. En zodoende sta ikzelf alweer 6 jaar als de Vis in de ton. Ik zal het dit jaar wel heel erg missen.

Al jaren loop ik samen met Anja dun optocht, wat zullen we deze missen.

Het hoogtepunt voor mij is wel dat ik samen met mijn Adjudant Libert in het seizoen 2007/2008 als Prins van Dun Birrekoal  heb mogen regeren. Dit is een onvergetelijke tijd voor ons geweest. Ons motto was Blef nog Efkus. Dit bleek achteraf een heel goed gekozen thema, daar mijn zwager Gerrie ongeneeslijk ziek werd. Hij heeft gelukkig de gehele carnavalsperiode nog mogen meemaken.

Minse, ik heb geleuf ik al meer dan 150 woorden verbruikt. Ik hoop dè ik ullie volgend jaor in volle gezondheid tijdens de zeverdursaovunden of mi de carnaval allemaol wir zie.

Let op oew eige en naoste en blef gezond

Houdoe, de Vis