Terug in de tijd met… Rene Renders

In deze tijd, waarin we carnaval niet kunnen vieren zoals we dat zouden willen, is het des te belangrijker om herinneringen op te halen.

Zodat we niet vergeten hoe belangrijk carnaval in Dun Birrekoal voor ons allemaal is. Elke week vragen we een beer of beerin om ons mee te nemen naar een moment die in hun geheugen gegrift is.

Met deze week… Rene Renders

Het was Carnavalsmaandag 16 februari 2015.
Als Prins & Adjudant zijnde hadden Frank en ik al een paar onvergetelijke dagen gehad. Overdag diverse sociaal culturele activiteiten en na een goede bodem te hebben gelegd bij de Hooghei begaven we ons richting de kroegen met als afsluiter richting onze thuisbasis Herberg de Prins. Daar kwam Mental Theo optreden en dat wilden wij wel meemaken en d’r bij zijn!

Opperbeer Peer ging met d’n Driek als eerste naar binnen om te kijken of er nog wel ruimte was voor ons. Stampvol! Maar samen met de Raad van Xl en uitbater Stef werd er een weg vrij gemaakt voor ons richting het podium. Dit was een onvergetelijk moment. Samen springen op dat podium in een bomvolle Prins. Bloedje heet, uiteraard in vol ornaat!
We waren 2 dagen geluidsdoof en een kilo lichter van al het zweten, maar dit moment was onbeschrijflijk mooi.
Naast de onthulling op 11-11, de optocht komt dit moment zeker in onze top 3 van mooiste herinneringen van ons prinsenjaar!