Terug in de tijd met… Robert van der Sangen

In deze tijd, waarin we carnaval niet kunnen vieren zoals we dat zouden willen, is het des te belangrijker om herinneringen op te halen.

Zodat we niet vergeten hoe belangrijk carnaval in Dun Birrekoal voor ons allemaal is. Elke week vragen we een beer of beerin om ons mee te nemen naar een moment die in hun geheugen gegrift is.

Met deze week… Robert van der Sangen!

Elk jaar word er n het diepste geheim door de “bouwcommissie” van Olling Dol een nieuw plan gesmeed over het “thema” van de Carnavalswagen…

Eind 2015, het jaar nadat de eerste Olling Dolle Hoogheden over den Birrekoal regeerde was dit niet anders…. Echter het werd steeds moeilijker om tijd vrij te maken om avonden en weekenden lang in de bouwhal bij de familie van Gestel door te brengen…

Na dit topoverleg werd besloten om als thema te kiezen voor het verdwijnen van de trouwlocatie in het oude gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

Het moest unne kleine wagen worden, weinig (Lees geen) bewegingen en hij werd gemaakt van (jaja) HOUT… Onderstel van de vorige grote wagens was reeds verkocht aan Be1Gerapt, dus we moesten weer opnieuw beginnen, Nadat het plan gemaakt was, de tekening bij Kiep in het hoofd zat, kon Bosje beginnen met bouwen…

Als snel volgde er meerderen en met een klein clubje werd er fanatiek gebouwd, we kwamen er al snel achter dat de wagen te klein was… Hij moest groter… Thema was bij iedereen bekend en iedereen begon fanatieker te worden naarmate Carnaval dichterbij kwam. Loopgroep, Kleding, alles werd steeds mooier en de ideeen werden beter! Iedereen deed zijn ding en had zijn aandeel.

Dit alles resulteerde uiteindelijk in een schitterende optocht! Geweldige interactie met publiek langs de kant en heeeel veel positieve reacties. Zou het dan toch…. En na een spannende prijsuitreiking volgde een eerste plaats van de optocht in het jaar 2016 en ook de publieksprijs MET UN KLEIN HOUT WAGENTJE…..