Woordje van de Hoogheden

Blaouw Birre en Birrinne, wat is het prachtig om de Hoogheden van Dun Birrekoal te mogen zijn.
Wie had dat aan het begin van de bouwvakvakantie gedacht, toen Rob op het terras zomaar rond zat te roepen: “als ik ooit Prins word, wordt Roy van den Akker mijn Adjudant”. Niet wetende dat dun Opper en Vice-Opper de dag erna met de vraag kwamen “wil je Prins van Dun Birrekoal worden”. Bij Be1gerapt hebben we elkaar leren kennen en veel mooie dingen meegemaakt. Zo zijn we samen altijd fanatieke wagenbouwers en carnavalsvierders geweest.
Rob was 20 jaar geleden Jeugdprins en zo ook zijn beide broers. Zijn ouders zitten al jaren bij de Vossewakers. Het zit er dus met de paplepel ingegoten.

We hebben een mooie periode van voorbereiding en geheimhouding gehad. Een pak, een motto, een logo en bedenken hoe komen we in godsnaam dun Durpsherd uit.
Ons motto waren we vlug uit. Hier moest iets met verbinden en Be1gerapt in terug komen. Wij denken dat dat dus wel gelukt is.
We hebben al veel mooie momenten mogen beleven.

En toen was het 11-11-2023. Alles was geregeld en we hadden er zin in. De zenuwen begonnen stilletjes aan groter te worden en na een fantastische act kwamen we daar dan eindelijk uit de pot met goud.

Het is mooi om te zien hoe het carnaval in Dun Birrekoal leeft.
Wij hebben er zin in en gaan er samen met jullie allemaal een geweldige carnaval van maken.

Wellie houwe ’t Be1!