Zevurdursaovunden en Jeugdzeveren in Dun Birrekoal

Carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer trapte afgelopen weekend in Den Durpsherd te Berlicum weer af met de eerste twee zevurdursaovundun in een reeks van vijf. Tijdens deze gevarieerde carnavalsavond met zang, dans en buuts komt er een bont gezelschap op de bühne bestaande uit een gezonde mix van jonge en ervaren artiesten.

De presentatie van de avond is dit jaar voor het eerst in handen van een presentatrice, in de persoon van Eefje Mathijssen, die deze avond op haar geheel eigen wijze op een voortreffelijke wijze aan elkaar weet te praten.

Na een vlotte opening door de Springdinger trapt Christy van de Broek als een sterke stand-in voor haar moeder de avond af als Jannie van de Run, waarna de Blaouw Gruuntjes laten zien hoe moeilijk het is om een treinreis tot een goed einde te brengen. Na de buut van Sil Kwaspen die als de Bouwrakker op zijn eigen wijze laat zien hoe je alle moeilijke dingen in het leven gemakkelijk kunt maken, zingen vader Joachim en dochter Anouk van Schijndel een aantal vlotte Duitse liedjes met een humoristische kwinkslag. De laatste buut voor de pauze is traditioneel weer voor de Vis (Marc Vissers) die de plaatselijke politiek weer eens op subtiele wijze op de hak neemt.

De Springdinger openen de tweede helft van de avond met een gevarieerde showdans, waarna Ko de Koerier (Ronny Ruijs) ons meeneemt in de ups en downs in het leven van een koerier. Ook dit jaar ontbreken de Drieka’s uiteraard weer niet en zij geven ons al zingend een inkijkje in hun spirituele wereld, waarbij de nodige humor en zelfspot niet ontbreekt, waarna de laatste zeveraar Heintje (Peter Bok) ons meeneemt in de meest verschrikkelijke ervaring in zijn leven. Als afsluiting van de avond zorgen de Slagerzangers Joyce en Max  samen met de aanzegger Eefje voor een spetterende finale.

Prins Camiel dun Uurste, zelf een zeveraar is na afloop zeer tevreden en geeft, evenals zijn Adjudant Alex aan, genoten te hebben van deze mooie gevarieerde avond.

De voorstelling van vrijdagavond 14 februari is uitverkocht. Voor de uitvoeringen van vrijdag 7 en zaterdag 8 februari zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Ook het Jeugdzeveren is afgelopen zondag weer van start gegaan in Dun Birrekoal met het thema “Birrekes mi Virrekes”. De sambaband bracht de sfeer er goed in en het is echt zomercarnaval in Den Durpsherd toen een prachtige  praalwagen iedereen naar het podium bracht. De middag wordt  op een leuke manier aan elkaar gepraat door het duo Puck en Liselotte waarna Dance Action ons een mooie dans heeft laten zien. Bij-de-Hannah verzorgt weer een grappige buut en vertelt ons dat ze niet zo goed snapt waarom alle grote mensen gaan staken. Vervolgens hebben onze Jeugdspringdinger hun dans laten zien waarna Sam, Bo en Frederique de jeugdslager “We vieren Cacacarnaval” ten gehore brengen onder de begeleiding van de Jeugdhofkapel. Na de pauze wordt de middag weer geopend met een zomerse dans en vertellen Sakker de Bouwvakker en Koos Werkeloos over hun werkervaringen. Ook de grote Springdinger en Dance Action hebben weer mooie dansen laten zien en oma Miep vertelt over haar levenservaringen. De middag wordt afgesloten met een spectaculaire eindact waarin veel jeugd betrokken is. Het is een prachtige, grappige en leuke middag.

Volgende week zondag 9 februari om 14.11 uur zal de laatste voorstelling plaatsvinden in Den Durspherd. Let op, er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!