Algemeen

Dun Blaouwun Beer is een overkoepelende organisatie, in het leven geroepen door de carnavalsverenigingen in Dun Birrekoal (Berlicum en Middelrode). Samen met deze clubs weet Dun Blaouwun Beer de carnaval ieder jaar weer tot een uniek feest te maken! Honderden mensen zijn hiervoor actief en zorgen dat Dun Birrekoal op carnavalsgebied echt op de kaart staat. Volgens de doorgewinterde carnavalvierder is dat zelfs een “way of life” geworden!

Dun Blaouwun Beer zorgt er ook voor dat er tijdens het jaarlijkse 11-11-Bal een nieuwe Prins en Adjudant wordt bekendgemaakt. Datzelfde geldt voor de jeugdprins en zijn gevolg die tijdens de jeugdprinsenstrijd worden gekozen. De organisatie van Dun Blaouwun Beer is erg groot, maar gelukkig staat het bestuur er niet alleen voor, want zij wordt geholpen door een groot aantal commissies.

Deze website geeft informatie over Dun Blaouwun Beer, bevat honderden foto’s, contactinformatie, laatste nieuwtjes en overzicht van alle activiteiten. Een volledig overzicht van de site is te vinden in de sitemap. Veel plezier!