De Staf

Prins Carnaval is geen echte prins zonder staf. Bovenaan deze staf prijkt een Blaouwun Beer met een hoed. Als je deze hoed bekijkt, zie je een deuk. Wat is het verhaal achter die deuk?

Het jaar 1978.

Elke vrijdagmorgen kwam Jan Swanenberg eieren brengen in de winkel van familie Stapper aan het Mercuriusplein. Gewoontegetrouw keek Jan bij de werkbank naar hetgeen meneer Stapper had gemaakt. Deze keer vertelde meneer Stapper dat hij net iets had afgemaakt, wat nog geheim moest blijven. Namelijk een staf voor prins Carnaval ter gelegenheid van het 11-jarig bestaan van Dun Blaouwun Beer.

De kop van de Blaouwun Beer was zojuist bevestigd en meneer Stapper liet de staf aan Jan zien. Mevrouw Stapper was er intussen ook bij komen staan.

Hoe het uiteindelijk gebeurd is en wiens schuld het was, kunnen ze geen van drieën aangeven. Maar daar ging de staf, richting de grond en alsof de duvel er mee speelde, viel de staf met de hoed op de grond en de deuk was een feit. Meneer Stapper en Jan Swanenberg riepen beiden een paar flinke vloekwoorden, maar dat hielp er niet aan. Precies aan de voorkant van de hoed, recht boven de ogen van de beer zit sindsdien een deuk.