De Hofkapel

Sinds de oprichting in de jaren 60 zijn er vele muzikanten lid geweest van de Hofkapel. De kapel wordt al jaren gekenmerkt door jeugdigheid; de gemiddelde leeftijd is altijd rond de 20. Dit jaar is er weer een frisse wind door de hofkapel gegaan. Doorgestroomd vanaf de jeugdhofkapel zijn er een aantal nieuwe jonge muzikanten bij gekomen! De Hofkapel heeft als belangrijkste taak het (muzikaal) begeleiden van de Prins en Adjudant van Dun Birrekoal (Berlicum). Waar de Prins komt, daar is de Hofkapel en omgekeerd. Vanaf het 11-11-Bal via de zeverdursaovunden, de activiteiten van de verschillende carnavalsverenigingen in Dun Birrekoal tot en met de carnaval heeft de Prins de beschikking over een stel enthousiaste muzikanten!

Trompet
Roos van den Boom
Nena van Hoek
Lobke Stokkermans (ondersteuning)

Tenor-sax
Gieke de Laat (ondersteuning)

Alt-sax
Melissa Tibosch
Sam van de Vorst
Lindsey van Nuland (ondersteuning)

Klarinet
Frederique Meijer
Lisanne van Uden
Aukje van Doremalen
Bo Meulenbroek

Slagwerk
Dinand van Son
Ralph van Zoggel
Noud van den Heuvel (ondersteuning)
Sil Kwaspen (ondersteuning)

Contactpersoon
Gian van Doorn
jeugd@dunblaouwunbeer.nl

Hofkapel toelating, hoe werkt het en wat vindt Dun Blaouwun Beer belangrijk?

Dun Blaouwun Beer is niet compleet zonder de mooie groep muzikanten die de hofkapel vormt. Daarom kun je ons altijd benaderen als je wilt meespelen in de hofkapel. Je kunt je aanmelden bij het bestuur. Vraag een hofkapellid om je daarmee in contact te brengen. Hofkapel en bestuur bespreken en beoordelen altijd samen of en hoe we je kunnen inpassen. Daarbij zijn onderstaande aspecten belangrijk. Afhankelijk van je leeftijd willen we ook een gesprek met jou en je ouders.

Enthousiasme en plezier

Een enthousiast persoon is prettig om erbij te hebben, zeker in een carnavalskapel. We willen tenslotte samen plezier bezorgen in Dun Birrekoal en mooie feestjes bouwen. Dan moet je natuurlijk bij jezelf beginnen. Enthousiasme en plezier uitstralen is enorm belangrijk.

Uithoudingsvermogen

De hofkapel treedt veel op in het voorseizoen en zeker tijdens carnaval. Zowel overdag en ’s-avonds wordt er muziek gemaakt op alle plaatsen waar Dun Blaouwun Beer aanlegt. Het is geweldig om dat allemaal mee te maken als muzikant en daarvoor moet je dus voldoende energie hebben. Dat geldt ook voor je actieve bijdrage aan de repetities van de hofkapel.

Leeftijd

We willen een toelatingsbesluit nemen op basis van de wijze waarop je jezelf presenteert en je dagelijkse omgang met anderen. Alleen de kalenderleeftijd is dan niet altijd een juiste maatstaf. Daarom zul je altijd beoordeeld worden op je gedrag. Op basis hiervan besluiten we of Dun Blaouwun Beer de verantwoordelijkheid wil nemen om je ook ’s-avonds met carnaval mee te laten gaan.

Muzikale ervaring

De hofkapel is geen opleidingsorkest. Muziek lezen moet geen probleem voor je zijn en je moet natuurlijk je instrument kunnen bespelen. Het is ontzettend leuk en gezellig om in groepsverband te spelen en daarom leer je heel snel bij.

Sociale groep

De hofkapel staat open voor nieuwe muzikanten maar is natuurlijk al een groep die een band met elkaar heeft opgebouwd. Daarin zul je je plaats moeten vinden. Je moet daarom wel een sociaal en flexibel persoon zijn, wil je je thuis voelen. Dat geldt ook de hofkapel. Zij moeten zich ook goed voelen met jou als muzikant erbij.

Alcohol

Carnaval, bier, feest, het lijkt onlosmakelijk verbonden met elkaar maar dat is het niet. De wet schrijft voor dat personen onder 18 jaar die in het openbaar alcohol bij zich hebben strafbaar zijn. Verkopers van alcohol zijn ook strafbaar als ze leveren aan personen onder 18 jaar. Het is daarom in eerste plaats je eigen verantwoordelijkheid. Bovendien wordt er, ondanks de bourgondische brabantse levenshouding in Dun Birrekoal, toch ook kritisch gekeken naar Dun Blaouwun Beer. Het misstaat enorm als jeugdigen onder 18 jaar aangeschoten zijn. Dun Blaouwun Beer zal je, bij vaststelling hiervan, naar huis sturen. De volgende dag ben je, fris en fruitig, weer welkom.