Uitslag en foto’s Optocht 2017

Bekijk hier het juryrapport.

Bekijk hier alle uitslagen!

Bekijk hier de foto’s.

De paspoort staat, de kerkdienst is afgelopen en de Moerkoal stroomt langzaam vol. Onder het genot van een kop koffie worden de laatste punten doorgenomen. De hoofdrolspelers zijn er klaar voor, kan iedereen door de paspoort? Dat is toch iedere keer weer een spannend moment voor de grotere bouwers. En …jawel bijna iedereen kon er doorheen.

Lokaal 7 doet live verslag van het meten en het vervolg van de optocht. Het was weer een mooie kleurrijke stoet die door de straten van Dun Birrekaol trok.
De vele mensen aan de kant werden aangemoedigd om extra goed en kritisch te kijken naar alles en iedereen wat voorbij trok. Hun publieksstem zou later gevraagd worden.

De 1e prijs bij de wagens ging naar de Vossewakers met als motto: Mi de meziek vurop, rock en rollen we volop.Het was wederom een geweldige wagen begeleidt door een enthousiaste loopgroep.

  • De 1e prijs bij de individuelen t/m 2 personen ging naar buurman en buurman. Zij kozen als motto; ff lekker bij kletsen.
  • Bij de loopgroepen t/m 5 personen ging de 1e prijs naar CA Dun Kneup. Het motto waarmee zij voor de dag kwamen was; Vur de leste ( k ) eer. De onthulling bij de start was zeer zeker de moeite van het bekijken waard.
  • De 1e prijs voor loopgroepen vanaf 5 personen ging naar de Koalstampers. Hun motto was; Opening neij aouw Ao.
  • De originaliteitsprijs ging naar Ut Rooi Duukske.
  • Publieksprijs was voor de Vossewakers.
  • De aanmoedigingsprijs was voor de Snorre.

Wij willen als optochtcommissie al de vrijwilligers bedanken voor het mede doen slagen van een geweldige optocht. Maar natuurlijk ook de deelnemers die er ieder jaar samen weer een mooi spektakel van weten te maken. Waar een “klein” dorp toch heel groot in kan zijn!!!

Iedereen bedankt.