Bijna uitgekneupt??

Prins Jan IV en Adjudant Roy

Het einde van de regeringsperiode van de Birrekoalse Hoogheden is bijna in zicht, ze blikken graag met u terug!

“Nog een paar weken en dan is het zover, het einde van onze regeringsperiode. We weten het nog goed, ergens rond augustus – de telefoontjes van dun Opper: ‘of er ruimte was om meubels te stallen? Of hij daarvoor langs mocht komen?’. ‘Natuurlijk Diederik, maar niet vandaag’. Dus hij is weer omgedraaid, want hij stond al met de vice-Opper op de oprit.

Een paar dagen later was het dan zo ver en werd die ene vraag gesteld, die je als rasechte carnavalsliefhebber een keer hoopt te krijgen: ‘Jan, wat zou jij zeggen als we je zouden vragen als Prins van Dun Birrekoal?’ De enige optie is dan: ‘Ja, ik wil!’.

Een Prins heeft een Adjudant nodig, dus gingen we met champagne richting het Dorpsveld, naar familie de Wit – die de week ervoor nog stellig verkondigden dat ze ‘di jaar nog nie hoefde te komme’. En toch zei hij volmondig ‘ja’, er was geen andere optie!

Dan breekt de allermooiste tijd van het Hooghedendom aan; de maanden naar 11-11. Iedereen voorliegen, dingen bedenken, laten maken, ontwerpen, kleding halen, passen – ver weg waar niemand je kent en toch voorzichtig over straat gaan – medailles (die echt maar krek op ted klaar waren), logo uittekenen, slogan verfijnen, aanwijzingen verzinnen en inkopen doen voor het 11-11 bal.

Na weken voorbereiding is het dan zover! Een Prins die vlak ervoor nog biertjes staat te tappen, een Adjudant die nog live aan het vloggen is en Blaouw Vrouwke Bianca die in de act een gewone dwerg was.

Ineens sta je dan als Prins Jan dun 4de en Adjudant Roy op het podium met de kleinste kids en de vrouwkes – vol in de spotlight met allemaal trotse mensen voor je, met een lach van oor tot oor die niemand eraf krijgt… ‘Want als je lacht, dan is het feest!’

Daarna gaat alles in een stroomversnelling: vergaderingen, commissies, feestavonden, kennismakingsavonden, fotosessies… een grote roes! Veel hoogtepunten en enkele dieptepunten – vooral de einden van de avonden, die nog langer hadden mogen duren!

Wat een energie, vreugde en blijheid heeft Dun Birrekoal in zich!

Een paar bijzondere momenten springen eruit:

Carnaval bij Adora; een feest waar je U tegen zegt! Het enthousiasme van Ad en het grenzeloze, oprechte en eerlijke genot van de leden van Adora. Zo puur en echt! Kippenvel en tranen van geluk. Maar ook de optocht en zijn bijzondere deelnemers. En wat te denken van de Zeverdersavonden met ongelooflijke kwaliteit!

Vanuit de grond van ons blaouw-witte hart willen wij, samen met onze Blaouw Vrouwkes, heel Dun Birrekoal bedanken voor het afgelopen carnavalsseizoen! Het was een eer om jullie voor te gaan en het zal altijd in onze herinnering blijven. Wij hebben vol passie geprobeerd iedereen te verbinden en vooral zichzelf te laten zijn. Kneupen mi unne lach is wat wij zeker hebben gedaan!

Birrekoal, het was ons een waar genoegen!

Prins Jan dun 4e, Adjudant Roy en de BlaouwVrouwkes.”