11-11-11, het sprookje dat tot leven komt…

Het afgelopen jaar regeerde Prins Ben dun uurste samen met Adjudant Willy over Dun Birrekoal met hun thema ‘’Mi dees B&W blèfde tevree “.

.

In tegenstelling tot andere jaren zal het 11-11 bal eenmaal gehouden worden op de vrijdagavond, 11 november 2011. Deze unieke datum bestaat uit 3 x 11. Het cijfer 11 is al sinds jaar en dag verbonden met de carnaval. Dit verband is tot stand gekomen omdat het getal 11 het gekkengetal genoemd wordt. Dit komt omdat het getal alleen door zichzelf te delen is en het tussen de getallen 10 (het volgemaakte getal) en 12 (het heilige getal) staat.

.

Na een druk jaar komt er op 11-11-11 om 23:11uur een einde aan de regeerperiode van Prins Ben en zal de nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt worden. Vele geruchten doen al de ronde maar de vraag blijft altijd: Wie wordt de nieuwe hoogheid van Dun Birrekoal. In het diepste geheim is deze persoon reeds benaderd en is hij bezig om zich hiervoor voor te bereiden. Ben je ook benieuwd wie het gaat worden? In de komende weken zullen artikelen verschijnen met daarin aanwijzingen. In totaal zullen er 8 aanwijzingen in De Brug verschijnen. Hier komen de eerste twee:

.

Beter een adjudant met flair dan een prins die boven u woont.

Ben je droog achter je oren dan mag je kiezen: rustig binnen of buiten wachten.

.

Voorafgaand aan deze onthulling zullen, tijdens een boordevol programma, 11 groeperingen een gooi doen naar het winnen van het liedjesfestival. Daarmee winnen zij de eer van het leveren de Birrekoalse slager. Dit alles in het thema ‘11-11-11, een sprookje dat tot leven komt’. Het beloofd een grootse avond te worden met gratis entree voor iedereen. Daarom nodigen wij ook iedereen uit om dit vanaf 19:30uur in Den Durpsherd bij te wonen en deze unieke datum samen met ons te vieren.