Servé Janssen overleden

BERLICUM – Oud-wethouder Servé Janssen uit Berlicum is maandagavond op 72-jarige leeftijd plotseling overleden tijdens het carnaval in zijn geboortestad Maastricht. Hij was CDA-wethouder in Sint-Michielsgestel van 1996 tot 2002. Ook daarvoor was hij al vanaf 1989 wethouder in de voormalige gemeente Berlicum.

Servé Janssen overleed onverwachts toen hij met zijn vrouw carnaval vierde in Maastricht. Hij vierde zaterdag nog als beschermheer van Het Kabinet voor oud-prinsen en adjudanten carnaval in zijn woonplaats Berlicum. Hij kwam uit oorspronkelijk uit Maastricht en vierde daar ieder jaar nog carnaval met zijn familie.

Hij was vooral in de jaren ’90 politiek actief, Janssen was ook de laatste waarnemend burgemeester van de gemeente Berlicum die in 1996 met Gestel en Den Dungen werd samengevoegd tot de nieuwe gemeente Sint-Michielsgestel.  Janssen was toen een jaar lang waarnemend burgemeester van Berlicum. Daarna mocht de zittende burgemeester van Gestel, Ger Schinck, de nieuwe gemeente verder leiden.

Servé Janssen mocht zich Ridder in de Orde van Oranje –Nassau noemen. Hij kreeg die koninklijke onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de gemeenschap. Hij was onder meer voorzitter van de tennisclub in Berlicum.

Bron: Brabants Dagblad