Afscheid van onze OpperPeer!

img_2976-2

 

Lieve Blaouw Birre en Birrinne,

Tijdens het  11-11 bal komt er voor mij een eind aan een periode van 8 jaar in het bestuur van Dun Blaouwun Beer waar van de laatste 5 jaar als Opperbeer.

Vooral deze laatste periode is voor mij onvergetelijk geworden. Wanneer ik aan deze jaren terug denk lopen mijn gedachten over. Ik heb zo veel plezier gehad in deze tijd met al die mensen met wie ik op zo veel verschillende manieren hebben gewerkt, gefeest, gejankt, gestrest, gelachen, vergaderd gedanst en gediscussieerd. Er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan en we hebben met zijn allen veel bereikt. In de wetenschap niet volledig te zijn in de opsomming noem ik; het in het leven roepen van het Birrekoals thema, de samenwerking tussen alle carnavalsverenigingen, kasteleins, bestuur van Dun Blaouwun Beer en de niet aangesloten carnavalsverenigingen, de eerste opzet van het Birrekoals carnavalsprogramma, het ontstaan van nieuwe jonge verenigingen, het toelaten van vrouwen in de Raad van XI, verjonging in het bestuur, de PR-commissie, de G11, de jong aouw blaouw, de blaouwun klem, nieuwe activiteiten zoals Dun Birrekoal Blaost, het pruikenbal en het dinsdaggemiddagspektakel, nieuwe enthousiaste Springdinger en Hofkapel.

Dit alles met maar één doel. De toekomst van de carnaval in Dun Birrekoal zeker stellen op een manier waar alle carnavalsvierders zich in kunnen vinden en waar bij we meer open staan voor de wereld om ons heen. We proberen zo veel mogelijk mensen in ons midden welkom te heten en mee te laten genieten van ons feest.

Ik zal deze drukke jaren met alle indrukken, contacten, leermomenten en het plezier nooit vergeten. Ik ga het wat rustiger aan doen en zoals gezegd wat meer tijd maken voor mijn schat en mijn thuis. Daar naast geef ik door te stoppen de jeugd ook de kans om het zo te gaan doen zoals zij denken dat zij het moeten gaan doen. Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor al het geen hij of zij in “mijn” afgelopen jaren heeft gedaan voor Dun Birrekoal en Dun Blaouwun Beer, op welke manier dan ook. Ik had het nooit zo goed gehad zonder jullie en jullie inzet.

Als laatste wil ik Diederik als nieuwe Opperbeer, met zijn frisse jonge bestuur, met alle blaouw Birre en Birrinne in en buiten de verenigingen en commissies, heel veel succes, maar zeker zo veel plezier toewensen als ik heb gehad.

Bedankt!!!

OpperPeer