Boerenbruidspaar en Suisse bekend!

Het Koalstampersdinsdiggemerrige- boerenbruidspaar en de Suisse zijn bekend!

Berlicum – Op zondag 7 januari was de Nieuwjaarsreceptie van De Koalstampers. Zoals gewoonlijk hing er een ontspannen sfeer en werd iedereen persoonlijk door het bestuur welkom geheten met een glaasje bubbels. Prins Jan dun 4e was aanwezig met zijn blaouw gevolg. En nadat iedereen elkaar de beste wensen had gewenst, werden traditiegetrouw het Koalstampersdinsdiggemerrigeboerenbruidspaar en de Suisse bekend gemaakt.

Dit jaar is het Koalstampersdinsdiggemerrigeboerenbruidspaar, net als vorig jaar, weer een stel van buiten de club: Dianne en Ed Mathijssen. Dat wil echter niet zeggen dat ze geen lijntje hebben met de Koalstampers! Zij zijn namelijk in hun jongere jaren allebei lid geweest van de Koalstampers. Ed heeft na een tijdje de overstap gemaakt naar Dun Blaouwun Beer, waar hij bestuurslid is geweest en actief was in allerlei commissies. Dianne heeft een aantal jaren meegedraaid in onder andere de Kindermiddag- en Optochtcommissie van de Koalstampers.

De gebroeders Ed, Harry en Ton Mathijssen werden op het podium van de Gouden Leeuw ondervraagd door een vijftal panelleden, die door middel van vragen probeerden te achterhalen wie van de 3 de echte Boerenbruidegom van 2018 is. Op de allerlaatste vraag, of de èchte Boerenbruidegom op wilde staan, stond Ed Mathijssen op. Dianne en Ed vertellen dat ze zich vereerd voelden toen ze als Dinsdiggemerrigeboerenbruidspaar werden gevraagd. Zeker omdat dit hun 3e bruiloft wordt! Dianne en Ed zijn zeer bekend met de Boerenbruiloften van de Koalstampers. De ouders van Ed waren ooit het tweede Dinsdiggemerrigeboerenbruidspaar dat in de onechte echt verbonden is bij de Koalstampers. En Ed heeft enkele jaren zelf de functie van Koalstampers eigen trouwambtenaar van de Boerenbruiloft uitgeoefend. Hoe leuk dat hij nu met zijn Dianne in de voetsporen mag treden van zijn ouders! Ze hebben er keiveel zin in en zijn ervan overtuigd dat het een supermooie dag gaat worden!

Meestal wordt er ieder jaar een nieuwe Suisse gekozen door de Oud-suissen. Toen onze huidige Suisse Loes enkele weken geleden werd gevraagd hoe ze haar Suisse-functie afgelopen jaar had ervaren, vertelde ze dat het niet was zoals ze had gedacht en gehoopt, vanwege het overlijden van haar opa Martien. Toen ze door de Ous-suissen werd gevraagd om het nog een jaartje over te doen, zei Loes meteen volmondig JA! Ze heeft weer een lach van oor tot oor, ziet er keitrots uit in haar Suisse-outfit is van plan om er een groot feest van te maken!