Carnaval met de Vossewakers

Dimi poster

Op vrijdag 28 februari barst het feestgedruis los in Dun Birrekoal. Als vanouds begint de carnaval met het Bouwersbal van cv de Vossewakers in Herberg de Prins. Het Bouwersbal is traditiegetrouw dé gelegenheid voor de wagenbouwers van Dun Birrekoal om net voor de carnaval, na maanden van bouwen en sjouwen, samen een pilsje te drinken op de goede afloop. De bouwers, maar zeker ook andere carnavalsliefhebbers, zijn van harte welkom. Tijdens het Bouwersbal zal een film vertoond worden waarop het gehele bouwproces van alle verenigingen te zien is. Natuurlijk is er ook weer de verkiezing van Bouwer van het Jaar. Middels een spannende wedstrijd zal de Bouwer van het Jaar bekend worden gemaakt. Naast de eeuwige roem ontvangt deze bouwer ook een prachtige wisseltrofee en een passende prijs. Het Bouwersbal begint om 21.33 uur.

Op dinsdagmiddag 4 maart worden er in Herberg de Prins, net als vorig jaar, eieren gegooid voor het goede doel. De titel van de activiteit ‘Neijt un eij in de pan’ (ofwel: gooi een ei in de pan) verraad al wat de bedoeling is. Iedereen, jong en oud, mag op deze dinsdagmiddag iets doen wat ze thuis vast niet mogen. Middels een kleine bijdrage, mag je drie eieren in een pan proberen te gooien. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen, onder andere de ‘Geert Klerkx Wisselbokaal’.

optocht 2013 448Belangrijker nog is dat de gehele opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel. Dit jaar steunen we  “Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel”. Deze stichting heeft als doel het verhogen van de overlevingskansen van slachtoffers met een “hartstilstand”. Om dat te kunnen bereiken wil de Stichting in de hele Gemeente zorgen voor voldoende AED’s (automatische externe defibrillatoren) en er tevens voor zorgen dat er voldoende goed opgeleide mensen zijn die kunnen reanimeren en een AED bedienen. Op dit moment overleeft uiteindelijk slechts 5-10% van deze slachtoffers een hartstilstand. Snel starten met reanimatie en het gebruiken van een AED verhoogt de overlevingskans van het slachtoffer tot 70%. Steun ‘Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel’ en kom op dinsdagmiddag 4 maart vanaf 14.11 uur naar ‘neijt un eij in de pan’.

In samenwerking met Herberg de Prins gaan de Vossewakers een prachtige carnaval tegemoet. We wensen u een hele fijne carnaval en hopen u een dezer dagen te mogen begroeten!