Carnaval vieren in bikini

Dit is alweer de derde aflevering in de reeks ‘op bezoek bij’ waarin de nieuwe jeugdhoogheden wat meer in de kijker worden gezet. Ditmaal staat Vera Langens centraal, de enige jeugdhoogheid dit jaar die uit Mirroi afkomstig is. En dat terwijl steeds méér activiteiten van Dun Blaouwun Beer zich juist naar hier verplaatsen. Dat wordt dus uitslapen voor Vera.

 

Hoi ik ben Vera!

Met haar elf lentes vult Vera het rijtje met leeftijden mooi aan. Hobby’s van Vera zijn toneelspelen, zingen en lezen. En dat zijn waarachtig kwaliteiten die tijdens de jeugdprinsenstrijd hard nodig zijn. Verder kan ze heel goed luisteren, maar nog beter kletsen.

Vera maakt tussen de bedrijven door slim gebruik van de mogelijkheid een verzoek naar buiten te brengen met de vraag, wie haar een keer wil meenemen naar Egypte; haar gedroomde vakantieland. Dat zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de ambitie van Vera om later archeoloog te worden. Dus als iemand nog een plekje vrij heeft op achterbank, graag even aangeven komende zondag, dan kunnen we dit gelijk even regelen.

Maar het ambitieniveau van Vera reikt verder, want haar allergrootste wens is dat er in dun Birrekoal – naast een wintercarnaval – ooit een zomercarnaval komt! En ja zeg, denk je eens in: in bikini of zwembroek lekker de Braziliaanse samba dansen in de Hoogstraat of – nog mooier – dun Birrekoal voor een paar dagen omdopen in Aldeia dos Ursos. Dat moet de nieuwe Grande Príncipe ook vast aanspreken. Vera voelt hier iets opkomen in de trant van ‘Dun Zwoelun Beer’ of zo… We kunnen vast wel wat spannende pakjes uit Rio laten overkomen voor de (jeugd)springdinger. En voor de (jeugd)raad zal natuurlijk een speciaal ‘kort’ tenue gemaakt moeten worden. Afijn, fantasieën te over. Ik denk persoonlijk dat het bestuur van Dun Blaouwun Beer dit initiatief vanuit de jeugd zeker handen en voeten zal willen geven, hebben ze in de zomer tenminste ook wat om handen.

Maar Vera heeft ook een andere kant. Zo waarschuwt ze dat haar ‘look’ zo nu en dan kan wijzigen. Dit komt omdat zij regelmatig heur haar laat afknippen. Iets wat voor veel meiden een crime is, maar voor Vera juist een top event. Zij doet dit voor de Stichting Haarwensen. En da’s een mooi streven, zo blijft je haar toch doorgroeien alleen dan op een andere manier.

En ja, zoals het een echte interviewer betaamt heb ik terloops geprobeerd nog wat smeuïge scoops los te peuteren, maar dat viel bij Vera niet mee. Zij wist haar romances goed verborgen te houden. Reden genoeg dus voor de blueparazzi om Mirroi de komende tijd eens extra in het vizier te houden.

Het moet gezegd worden dat Vera verrassende ideeën heeft – zoals het uitvinden van een verhaal-ervaar-machine – die tot nadenken stemmen. Maar dáár krijg ik weinig tijd voor want voor ik het weet roept ze haar slogan uit: zorg dat je erbij bent (!), waar en met wie dan ook. En dat die jeugdige onbezonnenheid kan leiden toch menige blunder mag duidelijk zijn, maar dat maakt het leven nu juist zo gezellig (voor Vera in ieder geval). En met deze wijsheid in pacht ga ik op pad naar de laatste hoogheid…