Carnavals-lespakket overhandigd!

De uitreiking van het Carnavalslespakket aan de basisscholen van Berlicum en Middelrode(13-1-2012)

Afgelopen vrijdag was het zover, waar velen met spanning naar uit hebben gekeken en waar hard aan is gewerkt: de uitreiking van het lespakket!  Een cadeau aan alle Birrekoalse scholen, aangeboden door het VKK in het kader van het 44 jarig bestaan van stichting Dun Bloauwun Beer.

.

En waar kon dat dit jaar beter plaats vinden dan op OBS de Kleine Beer, de Hofleverancier van de Jeugd Hoog Heden. Zij waren in goed gezelschap. Naast de wethouder van Onderwijs namens dun meijer van Meander (of niks), de jeugd Burgemeester Fenna, alle

vertegenwoordigers van de basisscholen, onze Opperbeer, Adjudant Bram, de jeugdcommissie en natuurlijk Jeugdprinses Isabelle de 1ste , adjudant Sil, Minister van Jong Volk Ashwin en Opperstalmeester Hanna.

.

En dan last but not liest, alle mensen die hun bijdrage hebben geleverd  totstandkoming van dit lespakket: Yvonne de Laat, Tessa van Zadelhoff (en nog heel veul moeilijke titels woar ze nie aon herinnert wo wurde) Jet Kapteijns, Lia,  Marie, Jacques, Peter en Astrid Kwaspen en nou hoop ik dat niemand is vergeten..

Peter had veel te vertellen. De totstandkoming, wie wat heeft gedaan, de opzet, de inhoud en we konden zelfs na assistentie van de digiJHH kijken naar een trailer en luisteren naar muziek. Er zijn wel 48 lessen op 4 verschillende niveau’s , filmpjes, internettoegang en volgend jaar volgt er nog meer.

 

.

Toen werd het tijd voor de werkelijke uitreiking aan de vertegenwoordigers van alle basisscholen van dun Birrekoal.

.

En het ziet er mooi uit. De heer Silvo bedankte de makers namens de basisscholen. Hij hoopt dat de jeugd blijft Carnavallen  zodat hij naar het feest gerold kan worden als hij wat minder kwiek is.  Fenna de jeugd Burgemeester was er erg blij mee omdat zij normaal is skiën en nu toch wat van Carnaval kan opsteken.


.

 

Eindelijk knalde de alcoholvrije champagne en is er getoost op het lespakket. En er was weer tijd voor het motto toen de JHH enkele onderscheidingen hebben uitgedeeld.

Es we fiste, fiste we ammoal