Uitleg Lochte Kwiep 2018

Traject 1

Start voor velen moeilijk want zo weinig letters/Opvangpunten
Bij 6: ouwesteijn verkeerd geschreven, dus rechtdoor op Milrooisedijk
Bij 7: in de buurt van Aardrijk GEEN Brabantse vlaggen (6 x 4 vlakken, rood wit). Op Nieuweweg maar 1 Brabantse vlag aan de rechterkant, andere afgescheurd. Dus rechtdoor!
Bij *: wat is een alfabet? Een ABC is er een ander woord voor, maar als je alle letters achter elkaar zet, het je ook het alfabet. (dus niet A t/m Z)!
Bij 9: uurste weg locht. Reglement zegt: niet uitvoerbaar als woord WEG in opdracht staat. Dus negeren en rechtdoor rijden tot je opgevangen wordt.
Bij 14: Hoogheid Jan IV is 30 augustus 2017 gevraagd, staat in Carnavalskrant.

Traject 2

De fotoroute waarin prins en adjudant de weg wezen.
Sommige kunnen hen volgen dur dik en dun.
Maar anderen raakten volledig het spoor bijster met wel 15 fouten.
Bij de Dianastraat gingen de meesten in de fout: zijweggetje net voorbij het oude postkantoor met grote boom (foto A) aan het eind.

Traject 3

Bij 2: doodlopende kneuppunten moeten als niet aanwezig worden beschouwd, aldus het reglement.
Bij 3: de paddenstoelen. Jullie zoektocht was tevergeefs: afgelopen week heeft Van Gemert parket zijn banieren vervangen. Op de oude stonden paddenstoelen. Als je dan het opvangpunt net voorbij de Postpad mist, kom je in Rosmalen uit. Daar hebben we dus een aantal deelnemers gered van de Reutemeteuterit.
Bij 4: alle jeugdhoogheden zijn de jongste uit een gezin.
Bij 9: isolatoren kent Ad Geerts waarschijnlijk niet. Maar wat pötjes zijn wel: van die zwarte of witte dingen waar een stroomdraad doorheen loopt.
Bij 11: sommige deelnemers werden gek van de minstens 6 bussen, hoewel wij er slechts 3 hadden opgenomen. Op het bord bij de binnenkomst van de bebouwde kom een autobus, op het Raadhuisplein een plaatje van een collectebus en iets voorbij de Pan een pelotonnetje achterblijvers in de Tour.
Bij 13: halve zolen zagen wij op het Informatiebord van Berlicum en op een foto van ene Jan van den Boom. Maar als je de eerste zag, zag je de tweede niet meer.
Bij 17: hoe weten jullie dat er ramen zaten in het huisje van Pietje en Tieske de Wever? Rechtdoor rijden!
Bij 21: het hangslot. Een busje ontnam lang het uitzicht, maar die moet je als niet aanwezig beschouwen, zo staat in het reglement.