Corona en het komende seizoen

Na de zomervakantie begint dun Birrekoal weer vooruit te kijken naar het carnavalsseizoen. Hoe dat wordt, blijft erg onzeker. Dun Blaouwun Beer heeft geen glazen bol om de toekomst te zien, maar werkt eraan om jullie binnenkort via deze website een goed overzicht te geven van de situatie rond alle activiteiten die normaal op onze seizoenskalender staan. We gaan niet stilzitten maar blijven de ruimte zoeken die we nog wel hebben. Carnavalsmensen zijn altijd creatief, dus we verwachten veel ideeën.

Het goede nieuws is dat tijdens de persconferentie van dinsdag 1 september de regering liet weten voorzichtig positief te kunnen zijn over het aantal COVID-19 besmettingen. Er zijn geen nieuwe maatregelen of versoepelingen van de bestaande maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het virus te beperken. Dit betekent dat alle huidige maatregelen nog tot nader order van toepassing zijn. Afhankelijk van lokale uitbraken kunnen burgemeesters nu strengere ingrepen doen. Kijk voor onze veiligheidsregio Brabant-Noord op https://www.vrbn.nl/update-coronavirus/ .  Op 14 september heeft Dun Blaouwun Beer een corona overleg met burgemeester Han Looijen.

Uit het contactonderzoek van de GGD blijkt dat de meeste besmettingen gebeuren bij ontmoetingen in de privésfeer. In verband met onze eigen gezondheid en die van onze familie en vrienden blijft het advies om voortdurend alert te zijn op infectie buiten de eigen familiebubbel en om fysiek afstand te houden (1,5 m). Dat is natuurlijk het moeilijkst met mensen die je graag mag, je familie en vrienden. Het motto blijft dus verstandig te zijn en volhouden. Dan beperken we de besmettingen en daarmee ook strengere maatregelen.