Cruciaal besluit seizoen 2020/2021

Dun Blaouwun Beer heeft besloten om alle Birrekoalse evenementen waarbij samenkomsten van mensen zijn voor het carnavalseizoen 2020-2021 te schrappen zolang er geen redelijke ruimte is binnen de Corona maatregelen om dat op een veilige en verantwoordelijke wijze te doen. 

Het Birrekoals carnaval en de evenementen in het voorseizoen zijn een mooie traditie en gezellige feesten van verbinding en verbroedering waar juist nu veel behoefte aan is. Wij zijn echter van mening dat dit op een verantwoorde en veilige wijze op dit moment niet mogelijk is. Er is onvoldoende ruimte binnen de kaders en maatregelen uitgevaardigd door de veiligheidregio Brabant Noord. Dun Blaouwun Beer is verantwoordelijk voor de organisatie van deze evenementen en het naleven van de coronaregels tijdens die evenementen. Daar hebben we de organisatie niet voor, noch de vaardigheden en de mensen om dat op een zorgvuldige en doeltreffende wijze te doen. Een onaanvaardbaar risico. Voor ons staat voorop dat je van alle Birrekoalse evenementen juist beter moet worden en niet ziek. Veiligheid en gezondheid eerst! 

Dun Blaouwun Beer gaat zich wel inzetten voor de mogelijkheden die er wel zijn. Dus gaan we ons sterk maken voor een carnavalskrant, extra aandacht voor de nog veilig uitvoerbare sociale activiteiten zoals bijvoorbeeld de fruitmanden. Maar ook hebben we al ideeën om toch iets van een carnavalsbeleving voor de basisschooljeugd op te zetten. We blijven op zoek naar creatieve ideeën en weten dat de Birre en Birrinne in dun Birrekoal ons daarbij zullen steunen. 

Carnaval 2021 gaat gebeuren, het bestaat in ons diepste gevoel en is onderdeel van onze cultuur. Maar het zal hooguit een klein, intiem en spontaan gebeuren zijn, binnen je eigen gezin of huishouden waar we ongetwijfeld nog lang aan zullen terugdenken.