De dobbelloop is terug!

Terug van weggeweest; de legendarische dobbelloop van de Koalstampers! De kroegentocht op de zaterdag voor carnaval als opwarmertje!  Naast de ouwe vertrouwde kroegen, de Gouwe, de Prins en de Witte Zwaan,hebben we nu ook Ff Ted en Tante Sis! Een 6e locatie is gevonden bij biljartfabriek “Eureka” waar op de parkeerplaats ook een spel wordt gedaan.

dobbelloopHoe gaat de dobbelloop in zijn werk. Inschrijven is vanaf 20:00 uur in de gouden leeuw. Daar schrijf je per team in. Een team bestaat uit 2 tot 6 personen, muziekgroepen kunnen met meer personen inschrijven omdat zij natuurlijk bij elkaar willen blijven. Na de inschrijving gooi je de dobbelsteen. Het aantal ogen dat je gooit bepaald naar welk café je gaat om daar een spel te doen. Je score bij dit spel wordt genoteerd op een briefje. Daarna dobbel je weer in dat café, het aantal ogen bepaald dan weer waar je vervolgens heen gaat. Zo werk je alle locaties af, sommige kom je misschien wel vaker omdat de dobbelsteen bepaald waar je heen gaat.

Een voorwaarde om mee te doen is verlichting, zonder verlichting kan je niet inschrijven. We moeten immers in het donker over straat, veiligheid voor alles. We letten vooral op de verlichting die op het hoofddeksel is aangebracht, alles kan als er maar geen open vuur bij zit. En als extra stimulans om voor goed verlichting te zorgen is er dus een prijs voor degene met de beste en meest ludieke verlichting. Wat de kleding betreft, alles kan. Het gaat erom dat je carnavalesk gekleed bent, dat kan dus van alles zijn.

Naast de prijs voor de best verlichte hoed is er ook een prijs voor de best verklede persoon. En dan natuurlijk ook nog degene die de hoogste score behaald met de spellen. De groep met de hoogste score ontvangt een prijs en daarbij ook nog de dobbelloop wisseltrofee. Deze wisseltrofee is door onze hoogheden persoonlijk gemaakt en tijdens de nieuwjaarsreceptie aangeboden aan de koalstampers. Toch wel een grote eer om straks een jaar lang de wisseltrofee op de schoorsteenmantel te hebben staan.

We rekenen op veel enthousiaste deelnemers. De inschrijving staat open vanaf 8 uur, om 11 uur willen we dat alle deelnemers zich weer melden in de gouden leeuw. De tussenliggende tijd heb je hard nodig voor alle activiteiten, op tijd komen is aan te raden.Iedereen alvast veel succes tijdens de dobbelloop, wij laten ons graag verassen door de kleding, hoofddeksels, verlichting etc.

Dus:

Waar: Gouden Leeuw

Wanneer: Zaterdag 2 februari.

Hoe laat: vanaf 8 uur.

Waarmee: carnavaleske kleding en een goed verlicht hoofddeksel.

Waarmee nog meer: goeie zin.