De Koalstampers- dobbelloop 2015!

Berlicum- Op zaterdag 7 februari gaat de Koalstampersdobbelloop weer van start in De Gouden Leeuw. Iedereen kan gratis meedoen om lekker in de stemming te komen voor carnaval. Dit jaar is het thema “Verlichte geesten” De echte carnavalsvierder mag de Dobbelloop niet missen maar ook als je met carnaval gaat skiën kun je toch nog even een leuke carnavalsavond meepikken een week voor het echte feest losbarst.dobbelloop 2015 v3

De traditionele opwermer voor de carnaval, altijd op zaterdagavond een week voor carnaval, is een kruising tussen levend ganzenbord en een kroegentocht. De dobbelsteen bepaalt naar welk café je toe moet en daar speel je een spel voor punten. Het team met de meeste punten wint de Dobbelloop. Ook zijn er prijzen voor het team wat het best verkleed is in het thema “Verlichte geesten” en voor het mooist verlichte team. Met medewerking van Herberg De Prins, café FF Ted, café De Witte Zwaan en Pizeria Buuf&Buuf en natuurlijk Herberg De Gouden Leeuw. Ook is er weer een proef bij Biljartfabriek Mathijssen aan de Hoogstraat.

De deelnemers starten in Herberg De Gouden Leeuw met een team van minimaal twee en maximaal zes mensen. Ze gooien de dobbelsteen en bepalen zo naar welk locatie ze naartoe gaan. Daar krijgen ze een ludieke opdracht waarvoor punten worden gegeven. Daarna wordt er opnieuw de dobbelsteen gegooid om te bepalen wat het volgende café wordt.

Omdat de deelnemers over straat lopen van de ene naar de andere kroeg is het voor de veiligheid verplicht om verlichting en/of reflecterende kleding te dragen. De Koalstamperdobbelloop is op zaterdag 7 februari, van 20.00 uur tot 20.45 uur kun je inschrijven in De Gouden Leeuw. Kijk op www. Koalstampers.nl voor meer informatie.