De laatste aanwijzingen!

optocht 2013 186Komende zaterdag is het eindelijk zover, dan zal de nieuwe Prins Carnaval zich onthullen. Iedereen is natuurlijk enorm nieuwsgierig: “Wie worden de nieuwe Hoogheden van Dun Birrekoal?”. Al enige tijd moeten deze personen zich gedeisd houden, goed opletten dat ze zichzelf niet veraden en de voorbereidingen in het geheim uitvoeren. Maar, komende zaterdag om 23:11uur komt een einde aan het grootste geheim van Dun Birrekoal. Dan zal na een spetterende act de nieuwe prins zich bekend maken.

Zaterdag 9 november starten we om 20:11uur in Den Durpsherd met het aftreden van de huidige Hoogheid, Prins Ad en zijn adjudant Alex. Zij zullen na een druk maar mooi jaar afzwaaien als Hoogheden van Dun Birrekoal. Na deze ceremoniële gebeurtenis zal het liedjesfestival van start gaan. 9 deelnemers strijden om de eer voor de titel van Dun Birrekoalse slager. De opzet van dit jaar is hetzelfde als vorig jaar. Zo strijden alle 9 deelnemers om een van de drie plaatsen in de finale. Deze finale is aansluitend aan de eerste ronde. In de finale krijgen de drie finalisten opnieuw een kans om de jury te overtuigen dat zij de nieuwe Birrekoalse slager moeten zijn.

Als laatste hoogtepunt van die avond zal rond de klok van 23:00uur de officiële proclamatie klinken. Aansluitend komt het moment suprême…het begin van de act, waardoor uiteindelijk de prins zich zal onthullen. hieronder de laatste aanwijzingen:

9. Waardigheid en helderheid wordt moeiteloos gecombineerd met liefde, passie en warmte, zodat je uitkomt bij pure rijkdom.

10. Als klap op de vuurpijl zijn zij sportief aangelegd.

De eerder genoemde aanwijzingen zijn terug te vinden op onze website. Mocht je een idee hebben wie dit jaar Prins Carnaval gaat worden? Breng dan je stem uit op de prinsenpoll op de website en kom op zaterdag 9 november naar Den Durpsherd en doe mee aan het prinsen raden. Je maakt kans op een hele mooie prijs mits je de naam van de Hoogheid goed raad! De toegang is gratis en iedereen is welkom! (www.dunblaouwunbeer.nl)