Doofpotters winnen de optocht!

Bekijk hier de juryrapporten!

OPTOCHT juryrapporten 2018 – Wagens

OPTOCHT uitslag Persbericht 2018

OPTOCHT juryrapporten 2018 – grote loopgroepen

De paspoort staat, de kerkdienst is afgelopen en de Moerkoal stroomt langzaam vol. Onder het genot van een kop koffie worden de laatste punten doorgenomen. De hoofdrolspelers zijn er klaar voor, kan iedereen door de paspoort? Dat is toch iedere keer weer een spannend moment voor de grotere bouwers. En … jawel iedereen kon er doorheen.

Lokaal 7 doet live verslag van het meten en het vervolg van de optocht. Het was weer een mooie kleurrijke stoet die door de straten van Dun Birrekoal trok.
De vele mensen aan de kant werden aangemoedigd om extra goed en kritisch te kijken naar alles en iedereen wat voorbij trok. Hun publieksstem zou later gevraagd worden.

De 1e prijs bij de wagens ging naar de Doofpotters met als motto: ‘Brengt dees geest wonderen naar dun Birrekoal’. Het was een geweldige wagen begeleidt door een enthousiaste loopgroep met muziek.

  • De 1e prijs bij de individuelen t/m 2 personen ging naar Appie. Hij koos als motto; Tis Gin Gezicht!
  • De 1e prijs bij de categorie Kinderen werd gewonnen door Olling Dol Kids. Hun motto was: Gebouwen schieten als paddestoelen uit de grond.
  • Bij de loopgroepen t/m 5 personen ging de 1e prijs naar Zooitje Ongeregeld. Het motto waarmee zij voor de dag kwamen was; Me Dik gas dur Dun Birrekoal. Een groep jongeren waar we hopelijk nog veel van gaan horen en zien.
  • De 1e prijs voor loopgroepen vanaf 5 personen ging naar Wanne Klets. Hun motto was: Wellie turnen de Run om.
  • De originaliteitsprijs ging naar Wanne Klets.
  • Publieksprijs was voor de Doofpotters.
  • De aanmoedigingsprijs was voor Vc de Twidde Jeugd.

Wij willen als optochtcommissie alle vrijwilligers bedanken voor het mede doen slagen van een geweldige optocht. Maar natuurlijk ook de deelnemers die er ieder jaar samen weer een mooi spektakel van weten te maken. Waar een “klein” dorp toch heel groot in kan zijn!!!

Iedereen bedankt.