Dun Birrekoal 11-11 moment

Het zal op 14 november in Den Durpsherd zeker geen 11-11 bal zijn zoals we dat kennen door alle huidige coronamaatregelen. Samenkomsten van meer dan 30 personen per zelfstandige ruimte zijn immers niet toegestaan. Dus de Beneluxzaal blijft nagenoeg leeg dit jaar.

Dun Blaouwun Beer zag dit scenario al vanaf de zomer aankomen en heeft zich afgevraagd wat er dan wel mogelijk is. Het is een 11-11 moment geworden.

De tijd loopt namelijk onverbiddelijk door en het einde van de regeerperiode van Jeugdprins Siem, Adjudant Tijn, Minister van Jong Volk Evy, Opperstalmeester Chris, Prins Camiel en Adjudant Alex vindt plaats op 11-11. Deze Hoogheden treden dan af en het bewaken van Dun Birrekoal komt in handen van de Raad van XI. Zodra we weer een normaal 11-11 bal en Jeugdprinsenstrijd mogen organiseren zullen er weer nieuwe Hoogheden en Jeugdhoogheden geïnstalleerd worden.

Om aandacht te schenken aan 11-11 en het niet ongemerkt te laten passeren heeft Dun Blaouwun Beer samenwerking gezocht met Den Durpsherd en Lokaal 7. Samen werken we nu aan de voorbereidingen van een live streaming uitzending op 14 november. Het programma bestaat uit korte interviews met onder meer de aftredende Jeugdhoogheden en Hoogheden, Opperbeer en voorzitter van Dun Blaouwun Beer. De interviews worden afgewisseld met filmpjes van de Springdinger/dansgroep, de Jeugdhofkapel, alle Hoogheden, en nog meer.

De uitzending begint om 20.00 uur op 14 november en is voor iedereen te volgen via streaming video. Je kunt kijken via het aanklikken van een link op de websites van Dun Blaouwun Beer, Lokaal7 of Den Durpsherd. Je kunt ook het volgende livestream website-adres intypen in je browser. https://www.beneluxtheater.nl/livestream-11-11-bal/

Tijdens deze avond wordt er door de PR-commissie nog een fotowedstrijd opgezet. Hierover volgt meer informatie in De Brug van volgende week. En uiteraard ook via onze Facebookpagina en Website.