DUN BLAOUWUN BEER VIERT EEN FEESTJE!

Het kan niemand ontgaan zijn: Dun Blaouwun Beer viert in het weekend van 9, 10 en 11 september een groot feest. Op het Mercuriusplein in Berlicum komt een grote feesttent. Op vrijdag bijten de kinderen van de lagere scholen het spits af met een hiphop-workshop. Vrijdagavond geven 100 muzikanten uit Dun Birrekoal het carnavalsconcert Dun Blaouwun Beer Op Volle Toeren. TV-coryfee Chiel Montagne presenteert de show en alle carnavalsverenigingen geven een gastoptreden.

Op zaterdag verandert het Mercuriusplein in een sfeervol plein vol met terrasjes en organiseren we Gein op het Plein. Er is muziek, een tentoonstelling, gezelligheid en we kijken terug op 44 jaar Blaouwun Beer. Ook komt er een uniek optreden van de kinderen van Adora met de slagwerkers van Rhythm Impact. Bij voorbaat al legendarisch!  Gein op het Plein wordt georganiseerd in samenwerking met Lokaal 7. Deze omroep zal het hele weekend, 24 uur per dag Live uitzendingen verzorgen vanaf het plein. Op zaterdag vanaf 20.00u is er een feestavond met optredens van Peter Koelewijn, coverband You & Me en het feestduo Helemaal Hollands. De jeugd van 12 t/m 16 jaar kan die avond terecht bij de Danceparty@BB44club in het cafe van de Gouden Leeuw.

Zondagmorgen om 11.00 begint de jubileummis in de kerk. Na afloop gaan we in optocht terug naar het plein voor een grote brunch waaraan iedereen uit Dun Birrekoal kan meedoen (aanmelden noodzakelijk). Zondagmiddag vanaf 14.11 kan iedereen uit Dun Birrekoal en verre omstreken een pilsje komen drinken tijdens “Op visite bij Dun Blaouwun Beer“. Aan het begin van de avond sluiten we het feestweekend af. Dankzij de bijdragen van de Gouden Leeuw en Driezeeg en diverse andere sponsors is het hele weekend gratis toegankelijk!!