Dun Blaouwun Beer…Tijdloos!

24 oktober 2012 – Op zaterdag 10 november barst het feest los in Dun Birrekoal. Op deze dag om 23:11uur wordt de nieuwe hoogheid bekend gemaakt. Dit heugelijke feit is de officiële aftrap voor het nieuwe seizoen. Naast nieuwe hoogheden komt er ook een nieuwe slager. De slager wordt gekozen doormiddel van een liedjesfestival. De deelnemers presenteren hun eigen, unieke en carnavaleske liedjes. Deze liedjes en optredens worden beoordeeld door juryleden en die maken een uiteindelijke winnaar bekend. Deze winnaar mag het gehele seizoen met de nieuwe hoogheid op stap om het nummer ten gehore te brengen. Het afgelopen jaar won de Hofkapel deze eer met hun nummer “superfist”, hiermee hebben zij Dun Birrekoal op zijn kop gezet!

Het thema van het komende 11-11 bal is ” Dun Blaouwun Beer…Tijdloos!”  Vorige week is er gekeken naar waar de roots liggen van de Dun Blaouwun Beer. Maar waar staan we over 44 jaar? Wordt er over 44 jaar nog Carnaval gevierd ? Als het aan Dun Blaouwun Beer ligt wel. Op het verzoek van het bestuur is onze nieuwe hoogheid  bezig om zich in te lezen over de geschiedenis en de toekomst van Dun Blaouwun Beer. Tijdens deze tijdreis heeft hij vele mooie dingen gezien want zo rijden we in plaats van met een bus, met een UFO van het Vossehol naar de Doofpot. We hoeven niet meer naar de bar te lopen om een pilsje te bestellen want deze wordt al gebracht bij de gedachte eraan. Ben je ook benieuwd naar hoe carnaval eruit ziet in 2050 of wil je de tijdreis van onze hoogheid werkelijk zien kom dan op 10 november naar Den Durpsherd en geniet van de spetterende act met als hoogtepunt de onthulling van de nieuwe Prins Carnaval.

Naast de toekomst en het verleden zijn er ook veel mensen op zoek naar de identiteit van onze nieuwe hoogheden. Om jullie alvast op weg te helpen hebben we weer twee aanwijzingen:

5          Dag en nacht bereikbaar

6          Altijd lang onderweg

Mocht je het nog niet weten? Houd dan de website in de gaten en discussieer met de andere speurneuzen over de nieuwe hoogheid. (www.dunbloauwunbeer.nl)