Elastieka’s topper op zeverdursaovund

Door Bart Coolen/Brabants Dagblad

BERLICUM – De acrobatische act van de Elastieka’s was vrijdagavond tijdens de première van de zeverdursaovund de grote verrassing. Het duo Peer van Schijndel en Angelie Broeren voerden op de planken van Den Durpsherd onder begeleiding van pianovirtuoos Wim Cooijmans een professioneel uitziende acrobatenact op met adembenemende capriolen. De act sloot naadloos aan bij het thema van de zeverdursaovunden van Dun Blaouwun Beer: Het is circus in Dun Birrekoal.

De zeverdursavond kwam wat langzaam op gang met de buut van Annemieke van den Bosch en Petra van der Aa. Het ervaren duo kwam bij eerdere edities van het zeveren (waarbij zij later in het programma stonden) veel beter tot haar recht. Als Stien & Annechien zeverden ze over hun avonturen achter de schermen bij de radio-omroep Lokaal 7. Jan van den Berg (Junnus de Klusjesman) en Ursula (Irma van Lanen) zetten met aanstekelijk enthousiasme prima slappe-klets-buuts neer zoals dat hoort bij de zeverdursaovunden. Het zangoptreden van Hella van den Broek en Joachim van Schijndel kwam wat minder uit de verf. Dat lag niet aan hun zangkwaliteiten, maar aan het te lage geluidsniveau van de muziek. Met een tandje erbij in het volume kan hun Grease-nummer uitgroeien tot een welkome afwisseling van de avond.

zeveren berlicum, elastieka's topper van de avond

Onder toeziend oog van Prins Hans en Adjudant Peter maakte Marc Vissers als De Vis een uitstekend debuut op de zeverdursaovund. Hij kletste als opsporingsambtenaar vol overtuiging en zonder ook maar een greintje podiumvrees over allerlei herkenbare zaken en gebeurtenissen uit het dorp. Hij had daarbij direct de lachers op zijn hand en was tevens de enige die een echt lokale georiënteerde buut bracht.

De drie “sportvrienden” Frank, René en Robin van carnavalsvereniging Olling Dol voerden met veel souplessse en techniek een partijdige tennisact op. Als het trio besluit volgend jaar door te gaan, zouden ze op termijn in de voetsporen kunnen treden van legendarische zeverdursgroepen als d’Aouw Blaouw en Gebroeders K. Ook de springdinger (waarvan de meesten aan het eind van het seizoen stoppen) brachten een tussenact, waarbij zij in sneltreinvaart terugblikten op de dansen van de afgelopen 11 jaar. Annelies Jennissen sloot als ZorgSissie af zoals het publiek van haar gewend is: ze zette op meesterlijke wijze en met veel platte humor een Bossche vrouw uit een volksbuurt neer die in de zorg werkt. De avond werd beëindigd met de slager van dit seizoen Um Durrum. Het zeveren is nog 8, 14, 15 en 21 februari. De voorstelling van 15 februari is uitverkocht.

bron: Brabants Dagblad