Even voorstellen… de nieuwe jeugdhoogheden!

Poeh zeg, de hitte is er voorlopig weer even vanaf. Afgelopen zondag heeft in Dun Birrekoal namelijk weer de jaarlijkse loting plaatsgevonden over de vraag wie mee mag doen met de Jeugdprinsenstrijd (JPS). Traditioneel een moment wat omgeven is met de nodige spanning, ranja en lekkers.

Nadat op vijf oktober jl. om klokslag twaalf uur de inschrijvingstermijn was verstreken, zijn in besloten kring de aanmeldingen geteld en op een rijtje gezet. Daarbij bleek al snel dat er ook dit jaar weer geloot zou moeten worden wie de arena van de JPS zouden mogen betreden. En o, o, o, wat is het mooi om te weten dat zoveel birrekes en birrinnekes nog steeds de weg weten te vinden naar het blaouw pluche.

Gisteren zijn de voornamen van onze nieuwe jeugdhoogheden al verspreid via Twitter en Facebook, (want zo doen die ‘jongelui’ dat namelijk). Vandaag doen we het iets uitgebreider via de website van Dun Blaouwun Beer. Later deze week zal – voor de liefhebbers van papier – een en ander ook nog bekend worden gemaakt via De Brug. Kortom, het mediaoffensief voor onze nieuwe jeugdhoogheden gaat weer van start. En daar hebben ze ook alle recht op want – en ik zeg het hier nog maar eens een keer – de jeugdhoogheden in spe moeten vol aan de bak.

Het pluche wordt hen immers niet zomaar om de schouders geworpen, daar gaat een hele reeks van activiteiten aan vooraf. Er zal geschreven, geacteerd, gestudeerd, gelachen geknutseld en gezongen gaan worden. De herfstvakantie zal omgeven zijn met een blaouwe waas. Het Birrekoalse vuur zal worden aangewakkerd en iedereen zal daar op elf november a.s. in d’n Herd z’n hendjes aan kunnen warmen. Want dan gaan deze kanjers hun beste beentje voorzetten en onderling uitmaken wie komend seizoen achtereenvolgens als jeugdprins (of -prinses), adjudant, minister van jong volk of opperstalmeester zal heersen over al onze birrekes en birrinnekes. Binnenkort zullen er een aantal diepte-interviews afgenomen gaan worden met de nieuwe jeugdhoogheden. Dus ben je benieuwd naar leuke scoops, hou deze website dan goed in de gaten.

Maar genoeg gezeverd, het wordt tijd om de opvolgers van Isabelle, Sil, Ashwin en Hana aan jullie voor te stellen. En dat zijn – in willekeurige volgorde – : Jintey van den Tillart, Rick van Nieuwburg, Dominick Bakker en Vera Langens. Hierboven tref je het resultaat aan van de eerste foto’shoot’. En dat laatste hebben ze vooralsnog even iets te letterlijk genomen. Even als toelichting: Rick heeft korte stekeltjes, Dominick heeft lange stekeltjes, Vera is de brunette en Jintey is getooid met blonde lokken. Mocht je ze tegenkomen in het dorp, geef ze dan even een handje en wens ze succes!