Dun Birrekoal!

8 november 2012 – Komende zaterdag is het eindelijk zover, dan zal de nieuwe Prins Carnaval zich onthullen. Iedereen is natuurlijk enorm nieuwsgierig: “Wie worden de nieuwe Hoogheden van Dun Birrekoal?”. Al enige tijd moeten deze personen zich gedeisd houden, goed opletten dat ze zichzelf niet veraden en de voorbereidingen in het geheim uitvoeren. Maar, komende zaterdag om 23:11uur komt een einde aan het grootste geheim van Dun Birrekoal. Dan zal na een spetterende act de nieuwe prins zich bekend maken.

Zaterdag 10 november starten we om 20:00uur in Den Durpsherd met het aftreden van de huidige Hoogheid, Prins John dun Uurste en zijn adjudant Bram. Zij zullen na een druk maar mooi jaar afzwaaien als Hoogheden van Dun Birrekoal. Na deze ceremoniële gebeurtenis zal het liedjesfestival van start gaan. 10 deelnemers strijden om de eer voor de titel van Dun Birrekoalse slager. De opzet van dit jaar is net iets anders dan het afgelopen jaar. Zo strijden alle 10 deelnemers om een van de drie plaatsen in de finale. Deze finale is aansluitend aan de eerste ronde. In de finale krijgen de drie finalisten opnieuw een kans om de jury te overtuigen dat zij de nieuwe Birrekoalse slager moeten zijn.

Als laatste hoogtepunt van die avond zal rond de klok van 23:00uur de officiële proclamatie klinken. Aansluitend komt het moment suprême…het begin van de act, waardoor uiteindelijk de prins zich zal onthullen. Dus kom om 10 november naar Den Durpsherd en kijk mee of het lukt om de Hoogheid te vinden in het heden of verleden. Om je alvast op weg te helpen, zijn hieronder de laatste aanwijzingen:

9. Buitendorpse achtergronden

10. Heeft nakomelingen

Mocht je een idee hebben wie dit jaar Prins Carnaval gaat worden? Breng dan je stem uit op de prinsenpoll op de website en kom op zaterdag 10 november naar Den Durpsherd en doe mee aan het prinsen raden. Je maakt kans op een hele mooie prijs mits je de naam van de Hoogheid goed raad! De toegang is gratis en iedereen is welkom! (www.dunblaouwunbeer.nl)