Genieten van twee Bonte Birreavonden

BERLICUM – Onder de naam “En Umdurrum” wordt achter de schermen druk gewerkt aan twee bonte avonden die eind oktober in Den Durpsherd worden opgevoerd. Een soort zeverdursaovund, maar dan toch heel anders. Al is het alleen maar vanwege het feit dat de Prins en Adjudant van Dun Birrekoal met hun gevolg niet op het podium zitten, maar in de zaal. De twee voorstellingen zijn een cadeau aan carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer, die dit jaar haar 44-jarig bestaan viert. “Als je iemand een cadeau geeft, moet diegene er natuurlijk zelf van kunnen genieten. Daarom zit Dun Blaouwun Beer dit keer in de zaal en staan de artiesten op het podium”, vertellen Nol van Lith en Henk van Osch van het organiserend comité.

.

Een greep uit het gevarieerde programma: Bent U benieuwd hoe de geboorte van een baby 40 jaar geleden ingeleid werd? Wie anders dan Bets Buts kan ons dat vertellen! Waar woont “de krant“ van Balkum in de persoon van Mrie Brands tegenwoordig en geeft ze nog steeds haar ongezouten commentaar?Gaat Tinus van de Driezeeg verhuizen van Mirroi naar Balkum? Is “dun Bertus” achter het ijzeren gordijn blijven zitten en zijn d’Aouw Blaouw echt zo jong als ze eruit zien? Gaan de gebroeders “K” hokken met tante Veronica en moet ’t Pèkske zijn tanden leren poetsen als hij een relatie wil? Is het gerucht waar dat een oud Loco Burgemeester een praktijk als kieskeurend orthodontist begint en hij hiervoor een lieftallige strak in haar tijgervel zittende assistente tot zijn en onze beschikking heeft? Het onthullend antwoord op al deze vragen hoort u tijdens dit Birrekoals spektakel. Ook van de partij zijn Um en Um die ons muzikaal mee terug nemen naar “vroeger” en er komt een accordeonspeler samen met ’t Balkums Boerke even langs. De muziekgroep Funkapel zal met extra energie drie aanstekelijke nummers spelen en zorgt de rest van de avond voor de muzikale begeleiding omdat ook de Hofkapel als gast in de zaal zal zitten. En natuurlijk zullen we de Toppers van toen en nu kunnen horen.

.

Oud-Prins Gerrit Frot zal ons als “Dun Aonpraoter” op de hoogte houden van wat ons allemaal te wachten staat. Deze vrolijke avond is hét middel tegen allerlei kwaaltjes en ongemakken en wordt aanbevolen door de artsen van de Hoedpraktijk. Iedereen die met ons wil meegenieten is welkom op deze Bonte Birre Aovund. Net als 44 jaar geleden is Umdurrum de prijs bescheiden gehouden op 4,44 euro. De shows beginnen om 20.00u en de zaal is vanaf 19.30 uur geopend. De show van vrijdag 28 oktober is uitverkocht. Entreekaartjes voor de voorstelling van donderdag 27 oktober zijn verkrijgbaar bij: Texaco van Zoggel, Mieke Wijgergangs, Agri Bouwmarkt en Shell Jos van Boxtel.