Geslaagde première Zeverdursaovunden

Geslaagde première zeverdursaovunden in Dun Birrekoal (Berlicum)

BERLICUM – Carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer trapte gisteravond in Den Durpsherd af met de eerste in een reeks van vijf zeverdursaovunden. Marc Vissers alias De Vis zorgde voor de nodige hilariteit toen hij er aan het begin van zijn buut tot zijn schrik achterkwam dat hij de tekst van vorig jaar voor zijn neus had.
Hij herpakte zich echter razendsnel en zeverde succesvol over zijn ervaringen als stagelopende burgemeester. Hij had als taak om het centrum van Berlicum te herinrichten, liefst sneller dan het centrumplan in Gestel.
Zeveren 2016Yoga

Femke van der Burgt opende de avond als Zweef Eef en demonstreerde enkele moeilijke yogastandjes. Na de slager van Wanne Klets zeverde Junnus (Jan van den Berg) over zijn tijd als de laatste misdienaar van Balkum. Zijn buut had een hoog seksgehalte, maar hij sloot af met een mooi eerbetoon aan de voormalige pastoors van Berlicum.

Ik hou van buuts met een hoog slappe-kletsgehalte

Plakken
Vader Joachim en dochter Anouk van Schijndel zongen drie vlotte liedjes met een humoristische kwinkslag. De Springdinger opende de tweede helft van de avond met een gevarieerde showdans. Daarna maakte Peter Bok een veelbelovend debuut als behanger die graag alles aan elkaar plakt.

Relatietherapeut
Bij de eerste zin had hij de lachers al op zijn hand. De nieuwe groep 3Ka’s (Annemiek van den Bosch, Yvonne de Laat en Helen Stokkermans) brachten een hilarische act door met veel humor en zelfspot te zingen over het proces van ouder worden. Meer van dit soort tussenacts graag. Irma van Lanen sloot af door te zeveren over haar hilarische ervaringen als reisleidster, al zou een rol als relatietherapeut haar ook niet misstaan. Prins Hans de Vierde toonde zich na afloop tevreden: “Ik hou van buuts met een hoog slappe-kletsgehalte. Wat dat betreft ben ik aan mijn trekken gekomen. Het was een hele mooie gevarieerde avond.”

De voorstelling van vrijdagavond was uitverkocht. Er zijn nog kaarten voor de zeverdursaovunden van volgende week donderdag, vrijdag en zaterdag.

Bekijk hier de foto’s.