Dun Blaouwun Beer op de braderie

Carnavalsthema Dun Blaouwun Beer is bekend: “Dun Birrekoal, Goed Gemutst!”.

Zondag 18 september was het weer Kermis Zondag en volgens traditie Braderie in Balkum. Ook Dun Blaouwun Beer was voor de tweede keer aanwezig met een eigen stand, waarin van alles te zien en te horen was!

img_6250-2Gedurende de gehele dag was er een samenwerking tussen Dun Blaouwun Beer, Lokaal 7, De Brug en Pep Swelheim van de Gouden Leeuw, wat zorgde voor unieke radiomomenten en een gezellig samenkomen. Verschillende Birrekoalse carnavalsclubkes zagen hun kans schoon om op orginele wijze invulling te geven aan gereserveerde radiominuten. Naast mooie verhalen was er natuurlijk ook veel ruimte voor muziek. De vele kapellen die verbonden zijn aan het carnaval in Dun Birrekoal waren uitgenodigd en verzorgde ter afwisseling live muziek.

img_6269Bij de stand van Dun Blaouwun Beer was er van alles te beleven. De Raad van XI had ‘het Rad van de Raad’ meegenomen, om op deze manier meer bekendheid te geven aan hun activiteiten. Door een draai aan het rad konden er verschillende prijzen gewonnen worden; naast een quukske of een snuupke, waren er ook ‘geluksvogels’die binnenkort mee mogen helpen met het wassen van de Prinsenwagen of als levend decor deel mogen nemen aan de Zeverdursaovundun.

Net als vorig jaar was het ook dit jaar weer mogelijk, om deel te nemen aan “het Prinsen raden”. Wat nieuw was dit jaar, was de verkiezing van het nieuwe carnavalsthema. Het publiek werd gevraagd om hun mening te laten horen over de drie thema’s die geselecteerd waren. Stemmen waren uit te brengen via de site, SMS, twitter, maar ook via de stembiljetten bij de stand. Aan het einde van de dag maakte Prins Hans IV en Adjudant André het nieuwe thema bekend. Het carnavalsthema voor seizoen 2016-2017 luidt: “Dun Birrekoal, Goed Gemutst!”.

img_6288Bekijk hier meer foto’s van de dag

Ook voor de jeugd was er speciale aandacht bij de stand. De inschrijvingen voor de Jeugdprinsenstrijd, de Jeugdraad en de Jeugdspringdinger zijn gestart en ook tijdens de braderie was er mogelijkheid om je hiervoor op te geven. Voor degene die nog twijfelde was er mogelijkheid om de steek van de Jeugdhoogheid te passen en de flossen van de Springdinger ter hand te nemen.

Wil jij je opgeven als Lid van de Raad van XI, Jeugdhoogheid, Jeugdspringdinger of Lid van de Jeugdraad? Download dan hier het inschrijfformulier.

img_6258