Het 11 – 11 moment livestreaming

De livestreaming van het 11-11 moment in Dun Birrekoal die afgelopen zaterdagavond uitgezonden werd, had naar schatting meer dan 600 kijkers. Un godsgruwelijk skònne beloning voor iedereen die aan dit unieke project heeft meegewerkt, aldus de voorzitter van Dun Blaouwun Beer. Er hebben zich bijna 100 mensen ingezet tijdens voorbereiding en uitzending van het 2 uur durende programma. Geweldig om het enthousiasme, de motivatie en energie van al die mensen te zien samenkomen in dit succesvolle experiment. We kregen na afloop veel complimenten van kijkers, van jong tot oud. De voorzitter wil hier nogmaals zijn grote dank uitspreken voor die 100 Birre en Birrine die dit geheel belangeloos mogelijk maakten.

Dun Blaouwun Beer werkte voor deze uitzending intensief samen met Den Durpsherd en Lokaal 7. Op de vraag hoe je in coronatijd toch gepaste aandacht kunt besteden aan de in Dun Birrekoal symbolisch belangrijke datum van 11-11, heeft Dun Blaouwun Beer een corona-tijd waardig antwoord kunnen geven. Mensen zitten thuis en hun sociale leven is tot een minimum teruggebracht. Dun Blaouwun Beer is als sociaal-culturele organisatie altijd bezig om vaak grote evenementen te organiseren bestaande uit samenkomsten van veel mensen in een sociale context. Dat alles is nu verboden, maar helemaal niets meer doen totdat de coronapandemie volledig onder controle is, vindt het bestuur van Dun Blaouwun Beer geen optie. We willen zichtbaar zijn voor het Birrekoals publiek en zo een klein beetje meehelpen om sommige lange donkere avonden door te komen. Speciaal de avonden waarop we in een normale situatie vele honderden mensen ontvangen in Den Durpsherd zoals onder meer op het 11-11 bal, de zeverdursaovunden de jeugdzeverdursmiddagen en de activiteiten tijdens carnaval. Dus kijken we al vooruit met ideeën voor vervolguitzendingen. Totdat we elkaar weer gewoon normaal mogen ontmoeten zonder beperkingen zal Dun Blaouwun Beer blijven zoeken naar alternatieve mogelijkheden.

Tijdens je uitzending konden er foto’s ingestuurd worden, over hoe iedereen thuis het 11-11 moment beleefde. De winnaars van deze fotowedstrijd zijn geworden: Imke en Puck. Gefeliciteerd met jullie prijs!

De uitzending kunt u volledig terugkijken via www.dunblaouwunbeer.nl.