Het grootst bewaarde geheim van Dun Birrekoal

Binnenkort is het zover. Op 11-11 zal het nieuwe carnavalsseizoen van start gaan met zoals  gewoonlijk het 11-11 bal.  Maar zo gewoon is het  dit jaar niet. Het ‘elluf-elluf bal’ wordt dit jaar gevierd op  een unieke datum die  maar eens in de 100 jaar voor komt, namelijk 11-11-2011. Menig carnavalvsierder kan deze datum natuurlijk niet onopgemerkt voorbij  laten gaan. Het 11-11 bal zal om 19:30uur van start gaan en zal beginnen met het aftreden van de huidige Prins. Aansluitend zal het liedjesfestival plaatsvinden. Hierin strijden diverse  kapellen en clubkes voor  de prestigieuze eer van de Birrekoalse slager. Na dit muziekfestijn is het grote moment aangebroken en zal de nieuwe hoogheid bekend gemaakt gaan worden. Om dit grootste monent kracht bij te zetten heeft de  commissie alles uit de kast gehaald om een droomact neer te zeggen.

.

Dit jaar, waarin Dun Blaouwun Beer 44 jaar bestaat, is Prins Ben I samen met zijn Adjudant Willy heerser over Dun Birrekoal. Maar hij zal het stokje op 11-11-11 overdragen aan een nieuwe Prins Carnaval. Wie dat zal zijn, blijft het grootst bewaarde geheim van Dun Birrekoal op dit moment. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten volgen hier nog twee aanwijzingen:

.

7. Twee geloofsovertuigingen in het zelfde “gods”huis.

8. Jullie huis en haard zijn ons heel veel waard.

.

Dit waren alweer de laatste twee aanwijzingen uit een reeks van 8. Wil je ze allemaal nog eens rustig terug lezen, kijk dan op de site van Dun Blaouwun Beer. Mocht je wel al een idee hebben, surf dan ook naar de site, breng je stem uit en discusieer mee op het gastenboek. En natuurlijk willen wij je uitnodigingen om op 11-11, om 23:11uur naar Den Durpsherd te komen, zodat je zeker weet wie komend jaar Prins zal zijn. (www.dunblaouwunbeer.nl)