In memoriam: Hans Bogaards

Hans Bogaards, een Blaouwun Beer die als lid van de Raad van XI en diverse commissies op alle mogelijke fronten klaar heeft gestaan voor Dun Blaouwun Beer. Hij was een op en top carnavalsvierder met een echt Blaouw hart voor wie geen moeite te veel was om, waar nodig, zijn handen uit de mouwen te steken. Wat Hans bovenal was, was een echte bourgondiër, die van de Birrekoalse gezelligheid hield. Een man die goedlachs in het leven stond en die in alles, waaraan hij meedeed, een aanstekelijke vorm van plezier liet zien. Velen hebben samen met hem dat plezier gedeeld en veel gelachen. Bovendien was Hans een zeer attente en oprecht  geïnteresseerde medemens die je altijd vroeg hoe het met je ging.  
Hans bouwde mee aan de Prinsenwagen en zorgde er dan mede voor dat deze er iedere optocht weer netjes uitzag voordat deze door de straten van dun Birrekoal ging. Dit was het echter niet alleen, hij bouwde decors, versierde de zaal, was er bij de fruitschalen en regelde de zaken binnen de Raad van XI. Niet voor niets is hij dan ook in 2010 onderscheiden met de Birrekoalse Joker. 
Bij de zeverdursaovunden heeft Hans ook een aantal jaren de functie van dun Driek Negossie bekleed en bracht hij met de nodige egards de artiesten op en af. 

De laatste jaren is door zijn verslechterende gezondheid het carnavalsgebeuren minder geworden, maar toch probeerde hij, als het enigszins mogelijk was, er toch nog even een graantje van mee te pikken. Het was een wereld waarin hij zich thuis voelde en wij voelden ons thuis bij hem, met zijn humor en rake opmerkingen. Hij wordt gemist.