In memoriam: Sjef van Schalen

Sjef een echte blaouwun Beer in hart en nieren die er in zijn jaren als Opperbeer op zijn geheel eigen wijze een hechte Birrekoalse familie van heeft gemaakt voor jong en oud. Sjef was een echte mensen mens die altijd voor alles en iedereen klaar stond, een luisterend oor had en waar ook de deur altijd, tot maar al te vaak in de late uurtjes, open stond.
In zijn Opperbeer periode heeft hij ook de Joker onderscheiding geïntroduceerd, welke nog ieder jaar exact in de gedachte zoals Sjef die had bedoeld wordt uitgereikt aan een manus van alles met een geweldige Birrekoalse werklust.
Met veel enthousiasme heeft Sjef vele dingen gedaan binnen de Birrekoalse carnavalswereld, maar het toch wel opvallend dat het vaak te maken had met zijn grote passie, het zingen. Zo heeft hij jaren opgetreden met de Vastenaovundkwékers op de zeverdursaovunden, de slager gezongen en een 2 tal jaren geleden nog volop mee gezongen in de Musicul.
In 1980 was Sjef Adjudant bij Prins Jan I en in 1988 viel het zijn eer te beurt om als Prins Sjef I de scepter over dun Birrekoal te zwaaien.
Voor al zijn verdienste is Sjef uiteraard ook onderscheiden met de hoogste Birrekoalse onderscheiding, de Zilveren Beer welke in 1987 aan hem is uitgereikt en die hij hierna nog vele jaren vol trots heeft gedragen
De laatste jaren volgde Sjef het carnavals gebeuren op de achtergrond maar was nog altijd belangstellend naar het reilen en zeilen rondom de carnaval en gaf zo nu en dan nog wel aan hoe hij tegen bepaalde zaken aan keek.
Een man met een groot carnavalshart voor dun Birrekoal is van ons heen gegaan, iemand die zijn sporen nog jaren zal nalaten binnen het Birrekoalse carnavals gebeuren.