Jeugdhoogheden grootste plakkers tijdens nieuwjaarsreceptie

Tjonge, jonge het was me het avondje wel. De jeugdhoogheden hebben 2012 met recht goed ingezet. Gisterenavond (2 januari) was de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Sint-Michielsgestel, ditmaal georganiseerd in de Blauwe Scholk. En ik kan met een (on)gerust hart zeggen dat met deze avond de toon voor de rest van het carnavalsseizoen definitief is gezet.

.

Was ik – als lid van de jeugdcommissie – nog in de veronderstelling dat ‘de jeugd’ zo rond negen uur wel schoon genoeg zou hebben van alle plichtplegingen, blijkt dat ze gewoonweg niet uit de Scholk weg te branden waren. Na aanvankelijk, onder leiding van Missy Princess, de meest prominente hangtafel (recht voor de burgemeester) weggekaapt te hebben, trok het jolige drietal (Sil moest helaas verstek laten gaan vanwege ‘skiverplichtingen’) aangevoerd door een steeds luider wordende Ashwin naar de bar, want het middelpunt van alle feestelijkheden. Daar sloegen ze samen met de jeugd van Krabberdonk flink aan de borrel. Hana bleek achteraf zelfs wat al te diep in het colaglaasje gekeken te hebben…

.

Nadat de toespraken hun hoogtepunt hadden bereikt was het tijd om wat te gaan verpozen in de zaal. Er werd druk ‘genetwerkt’ met collega prinsen en natuurlijk vond er een onderonsje plaats met de kinderburgemeester. Ik meende zelfs een lichte twinkeling waar te nemen in de ogen van Ashwin, maar dat was naar zijn zeggen absolute onzin, hij heeft immers al een vriendin en wat voor één… (over dit soort onderwerpen moet je ook geen geintjes maken, zelfs niet onder het mom van carnaval).

.

Leidmotief tijdens deze avond vormde toch wel de staf. Zowel Grote Prins John als Klein Prinsesje Isabelle moeten duidelijk nog wennen aan dit ‘aanhangsel’. Diverse pogingen werden ondernomen om het kleinood een natuurlijke plek te geven op of aan het lichaam.  Uiteindelijk bleek een keycord van Scouting Berlicum het ultieme middel te zijn om dit kostbare stukje Birrekoals erfgoed op passende wijze vast te ketenen.

.

Hoe dan ook is één ding mij vanavond wel duidelijk geworden, en dat is dat de jeugdhoogheden Isabelle, Ashwin, Hana (en natuurlijk ook Sil) absoluut uit het juiste carnavalshout zijn gesneden, en da’s altijd leuk om te zien! Het maakt wel dat wij als jeugdcommissie onszelf kunnen gaan wapenen voor wat komen gaat… wordt dus vervolgd!